Daisypath Happy Birthday tickers

sobota 31. prosince 2011

Silvestr 2011

Tento rok byl ve znamení změn - P. začal mluvit, začal chodit do školky a já se stihla zasnoubit. Byl plný zvratů a těžké dřiny. Přemýšlí nad tím, jaké problémy nás ještě potkají a kolik práce a úsilí bude potřeba k tomu, aby P. začal mluvit jakž takž normálně.

Předsevzetí do Nového roku mám takové, že musíme začít hrozně moc makat na těch úzkostných stavech a nesebedůvěře, to je ted pro mě priorita číslo jedna. Mluvení je až na druhém místě a stejně to tolik ovlivnit nemůžu.

Dnes mě dostala jedna diskuze na rodině - ADHD jako omluva pro všechno. P. sice nemá ADHD (tohle se nám naštěstí vyhnulo), ale znám více maminek, které mají děti s diagnostikovaným ADHD a rozhodně to není jejich výchovná chyba. Taky mě dostal názor, že děti dnes tak špatně mluví, protože se jim nikdo nevěnuje, nečte atd. No přála bych takovým chytrolínům zažít, co to je mít dítě, kterému se věnujete zhruba 2-3x víc než průměrný rodič a ono stejně mluví jako tatar. Tyhle řeči mě hrozně zraňují, připadám si pak opravdu neschopná, protože neumím své dítě naučit normálně mluvit.

No ale dost depresí....

Jak bude trávit poslední den roku? Já klasicky doma, něco popiju a půjdu spát. Přítel je v práci, ven se mi nikam moc nechce a stejně nemám peníze na to, abych je zbytečně vyhazovala za nějaké bujaré veselí.

Do Nového roku přeji všem maminkám nestandardních dětiček hlavně hodně zdraví, lásky, peněz a hlavně žádné stresy a deprese. A nám maminkám dětí s vadou řeči hlavně vymluvenou díru do hlavy :))))

4 komentáře:

  1. Terezo, přeji ať je příští rok rokem dobrým. Věřím, že hnete i s tou úzkostí, s řečí už se vám daří:-)
    Ale k tomu názoru k opožděné řeči, ono to je někdy opravdu tak, že se dětem někteří rodiče moc nevěnují a proto jsou opožděné. Vídám to i ve škole... Někdy se jim nevěnují a přesto jsou moc šikovné...Takové škatulkování a házení viny bez znalostí okolností je nebezpečné a taky mě štve. Ale neber si to na sebe, vy s Péťou děláte víc než dost:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Terko, moc hezký článek. :-) Úzkosti určitě zmáknete, vymluvenou díru do hlavy už docela máš, ne? Tak šťástný nový rok, ale ještě zapaříme. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k zasnoubení :) A samozřejmě také obrovskému pokroku, který zase Péťa tento rok udělal.

    OdpovědětVymazat
  4. Taktéž se připojuji ke gratulaci k zasnoubení a k úžasným Péťovým pokrokům. Šťastný nový rok 2012.

    OdpovědětVymazat