Daisypath Happy Birthday tickers

pondělí 12. prosince 2011

Moje první obrázky

Dneska mi přišla další hra k Vánocům, jde o Moje první obrázky.
Hra obsahuje kartičky, přesýpací hodiny nastavené na 10 vteřin a hrací kostku.

Pravidla hry, pro 2 a více hráčů od 5let (ale určitě jde použít s lehčím obměněním pravidel už tak od tří let).
1) Začíná hrát nejmladší hráč tak, že si vezme kartu z krabičky a otočí přesýpací hodiny. Po dobu přesýpání hodin, tj. během deseti vteřin se snaží důkladně si prohlédnout obrázek.
2) Poté předá kartu dalšímu hráči a hodí kostkou. Musí odpovědět na otázku se stejným číslem, jako padlo na kostce. Pokud tedy hodí dvojku, musí odpovědět na otázku číslo dvě.
3) Další hráč přečte otázku a zkontroluje odpověď podle obrázku na kartě. Pokud některý z hráčů neumí číst, čte za něj otázky někdo jiný.
4) Pokud hráč odpověděl správně, kartu si ponechá. Pokud odpověď nebyla správná, kartu do krabičky vrátí a na řadě je další hráč, který si vybere kartu.
5) Ten, kdo během deseti minut nasbírá nejvíce karet, vyhrává! Čas si můžete měřit sami na hodinách, nebo hru ukončit po předem dohodnutém počtu kol.



My to budeme ze začátku hrát tak, že se P. bude dívat na kartičky a já se budu ptát a on odpovídat. Myslím, že je to naprosto skvělá věc, u které dítě procvičuje jednak porozumění řeči, jednak aktivní slovní zásobu a hlavně paměť a celkové dovednosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat