Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 27. prosince 2011

Roční doby

Hra od Granny

Obsahuje brýle s motivem 4 ročních období:

4 hrací desky s motivy ročních období:

A obrázky, které se na desku přikládají:

Jak jsme u her od Granny zvyklí, hra se dá hrát více způsoby:
Skládačka pro jedno dítě: Malé děti si mohou ukládat obrázky na hrací karty. Poskytnou nám skvělou příležitost povídat si s nimi o změnách, k nimž v přírodě dochází během rku. Můžeme dětem klást různé otázky, např. Které roční obodbí je namalováno na kartě? Je během něj chladno nebo teplo? V kterém ročnm období kvetou jabloně a kdy trháme červená jablíčka? Kdy se rodí malí zajíčci? Apod.

Loto pro nejmenší: Všechny obrázky dáme do krabice. Každé dítě dostane jednu hrací kartu. Vedoucí hry vytáhne z krabice jeden obrázek. Získá jej hráč, který má stejný obrázek na své hrací kartě a umí jej správně pojmenovat. Vyhrává ten, kdo jako první shromáždí na své kartě 6 obrázků.

Loto pro starší předškoláky: Všechny obrázky jsou v krabici. Každé dítě se stane zvoleným ročním obdobím. Dostane příslušné brýle. Jaro, léto, podzim a zima si pečlive prohlédne své karty a určí pořadí, ve kterém budou hrát. Hráč, který je na řadě, si nasadí brýle a vytáhne si z krabice obrázek ; podle hmatu se snaží zvolit takový, který se hodí na jeho kartu. Pak si sundá brýle a zjistí, jak se mu vedlo. Jestliže uspěl, položí obrázek na svou kartu ; pokud nezvolil správně, vrátí obrázek do krabice. Vyhrává dítě, které jako první poskládá na svou kartu 6 obrázků.

Žádné komentáře:

Okomentovat