Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 28. září 2010

Sociální příplatek

Vím, že jsem s těma příplatkama už trapná, ale jelikož budu v opravdu špatné finanční situaci, tak hledám, co můžu. Na netu jsem našla, že existuje tzv. Sociální příplatek,  který pomáha rodinám s nízkými příjmy krýt náklady spojené se zabezpečováním potřeb jejich dětí.

Systém SSP chápe rodinu jako soužití rodičů a nezaopatřených dětí ve společné domácnosti. Za nezaopatřené dítě je považováno dítě do skončení povinné školní docházky a dále, pokud se buď připravuje na budoucí povolání nebo je zdravotně postižené, nejdéle však do 26 let. Pokud to tedy dobře chápu, tak rodina jsem pouze já a Péta, moji rodiče by se tedy do toho počítat neměli.

Ted bych tedy nárok neměla, jelikož se posuzuje příjem z předchozího kalendářního období, ale od 23.10. bude můj příjem 4000Kč výživné, plus sociálka by mi měla doplatit 800Kč do životního minima pro nás dva 4800Kč. Tudíž toto pak bude můj jediný příjem, a ten když zadám do té kalkulačky, tak mi vyjde, že na sociální příplatek nárok mám a náš příjem by měl být tedy 8960Kč.

Nevíte někdo, jak to teda je???

4 komentáře:

  1. Tess, nechci tě plašit, ale podle mě má být sociální příspěvek zrušen v rámci balíčku úsporných opatření:-( Zeptej se raději na úřadu, kde ti to řeknou přesně

    OdpovědětVymazat
  2. ehm Mončo, díky :D :D :D nečekala jsem nic jinýho :D

    OdpovědětVymazat
  3. je to tak
    http://www.denik.cz/z_domova/zruseni-socialniho-priplatku-20100928.html

    OdpovědětVymazat
  4. holky díky, no nedá se svítit...ale teda absolutně nevím, jak budeme od prosince žít...teda hlavně z čeho... ten PnP vzdávám, to nemá cenu, když se nepřihlíží k pomoci u úkonu do 18 let. Zkusim ještě jednou zažádat o to prodloužení rodičáku, ale to vidim taky bledě hodně.

    Jako fakt úžasný, jak se stát sockou snadno a rychle :(

    OdpovědětVymazat