Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 21. září 2010

Malé zlepšení :)

Tak dneska mám dobrý pocit, Péta měl svůj den a celkem jsme dneska "makali" :) Jednak se naučil, jak dělá kravička :) Bůůůůůůůůů :) a fakt to zní jako bůůů a hlavně, když tu kravičku vezme do ruky, tak fakt udělá bůůů. Takže to není jen tak napapouškované, ale fakt citoslovcem označuje zvíře :) Stejně tak na jídlo řekne "nam nam", a na autíčko řekne( teda spíš udělá o pusu prstem) Brm Brm.Sice na skoro tříleté dítě zásoba jak v 8m, ale mám neskutečnou radost, protože tohle je už fakt mluvení, ne jenom bezúčelové žvatlání. Jinak slova teda intonuje perfektně, tomu se musím smát :) Včera jsem mu řekla Dobrou noc, a on to teda zaintonuje naprosto přesně i s výmluvným výrazem v obličeji :)Taťka mi říkal, že na něj dokonce včera volal "dědo", ale to byl spíš náhodnej shluk zvuků, než že by to fakt řekl.

Taky jsme dneska hodně využili Brumík pexeso, je fakt pěkně udělané. Byl tam třeba kartáček na zuby, tak jednak ho Péta na výzvu ukázal a na dotaz: "Jak se čistí zuby?" To předvedl rukou(vycenil zuby a rukou dělal jako pohyb kartáčku). Takhle jsme se dost zabavili :) Pak jsme skládali z kartiček postavičky( je to tématicky dělané na zaměstnání- doktor, zahradník....). Sice to skládal špatně, doktorovi dal nohy od zahradníka atd., ale dokázal sestavit postavu, která se skládala z čepice, obličeje, střední části těla a noh. To, že už to oblečení k sobě nepasovalo je věc druhá, ale to vypilujem :) Pak si teda hrál imaginárně, autíčku postavil dráhu a jezdil s ním.
Pak jsme trošku ukazovali v knížkách, moc nevydržel, ale ukazoval. Trošku jsme malovali, nápodobu tahu už má teda zmáknutou- umí kolečko, svislou a vodorovnou čárku a dokonce dneska udělal i vlnovku, to donedávna ještě neuměl.

Takže dneska se fakt soustředil vcelku dlouho,a ani neprudil a nevztekal se...tak snad to je fakt jen období vzdoru :)

Žádné komentáře:

Okomentovat