Daisypath Happy Birthday tickers

pátek 24. září 2010

Příspěvek na plenky

Chtěla bych se zeptat, má s ním někdo zkušenosti? Péťovi pomaleji dozrává CNS ( ještě ted např. nespí celou noc), takže předpokládám, že se plenek jen tak rychle nezbavíme. Zatím jsme ve fázi, kdy už je ochotný si aspoň na nočník sednout, ale zatím do něj neudělal naprosto nic. Takže nevím, jak dlouho bude ještě plenky nosit. Dr.Krejčířová mi říkala, abych počítala s tím, že děti, které mají problém s řečí, mají také delší dobu pleny, jelikož řečové a vylučovací centrum spolu nějak souvisí.

Nechci být jako nějaká "socka", ale jelikož mi ani ne za měsíc končí rodičovský příspěvek, který mi asi neprodlouží a ani nevím, jestli nám přiznají aspoň I. stupeň Pnp, tak budu v docela špatné ekonomické situaci a přece jenom ty plenky jsou skoro 1000 Kč měsíčně.

Kde si je můžu nechat dát napsat, u neurologa? Jsou na to nějaká kritéria? Znám víc zdravých dětí, které mají i po 3.roce pleny a žádná maminka na ně příspěvek nedostává.

5 komentářů:

  1. Nám pleny doporučil neurolog. Jára měl ale enurézu a ekomprézu. Zdravé děti bez diagnózy(podle mě) nemají na pleny na předpis nárok. Na téma plenky byla dost velká diskuse na Postižených dětech, podívej se tam

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, aha. Já právě někde četla, že každé dítě nad 3roky, které má plenky, je považováno za inkontinentní. My jsme na žádném vyšetření na nefrologii zatím nebyli. U nás je zřejmě problém ten, že donedávna měl z nočníku a záchodu hysteráky, a ted si prostě neřekne. Ne, že by měl problém s tím, že by třeba nevydržel hodinu a tak. Vydrží být suchý dlouho, akorát prostě nedá signál, že se mu chce. Což je asi zřejmě otázka cviku. Na postižených dětech jsem si to četla, ale ohledně dětí, které mají jenom dysfázií a mají plenky jsem se tam nic nedočetla právě.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkus to domluvit s pediatrem, případně rovnou s neurologem, jestli k němu teda ale chodíte.
    I kdyby vám dali třeba stupeň 2 v inkontinenci a ne 3, tak jsou to aspoň nějaké pleny, i když ne všechny jako ve 3.
    Tak si to teda představuju já, že by to mohlo fungovat.

    Stejně by bylo lepší asi, kdyby měl Péťa tu dg. už nějak potvrzenou, pokud dysfázii tedy má, samozřejmě. Je to přeci jen nějaká diagnóza. Bez ní se žádá blbě o všechno , i o pleny.

    OdpovědětVymazat
  4. Tuško, na neuro chodíme zhruba 2x za rok. Měli jsme tam jít už v srpnu, ale nějak jsem na to zapomněla. Moc nevím, proč tam dál chodíme ani... já jsem potřebovala neuro vyšetření, když jsem začínala řešit to jeho nemluvení. Po neuro stránce je v pořádku, EEG má čistý, ale zustáváme dál v evidenci.

    Holky, asi na ten příspěvek prdim, zas někde něco obíhat, už takhle toho mám plný brejle. Já teda doufám, že třeba do půl roku už by mohl být bez plen...

    OdpovědětVymazat
  5. Já si o to teď taky požádám a uvidíme,na noc je přeci jen pořád máme,tak to zkusím...

    OdpovědětVymazat