Daisypath Happy Birthday tickers

pátek 17. září 2010

Příspěvek na péči

Na popud ostatních jsem se rozhodla, že s rodičákem zažádám i o příspěvek na péči. Nejdřív jsem si myslela, že všechny body Péta zvládá, ale pořádně jsem si to prostudovala a teda rozhodně nezvládá.

Vyhlášku jsem si našla na Moničiných stránkách http://www.ojarovi.estranky.cz/clanky/info/prispevek-na-peci---ukony_-ktere-se-hodnoti. Péta nezvládá SAMOSTATNĚ A BEZ POMOCI tyto body:
- rozdělení stravy na menší kousky za použití alespoň lžíce
- regulace vyprazdňování moči a stolice
- očista po provedení fyziologické potřeby
- manipulace s oděvem před a po vyprázdnění ( to si nejsem jistá, fyzicky to umí, ale jelikož má celodenně plínky, tak nevím, jestli se to počítá nebo ne)
- oblékání spodního a vrchního oděvu na různé části těla( obléknout a svléknout se částečně umí, ale úplně bez pomoci ne, nevím, zda se to počítá nebo ne)
- obutí vhodné obuvi( obuje si jenom pantofle, jinak potřebuje pomoc)
- svlékání oděvu z horní a dolní části těla (ad. oblékání, potřebuje dopomoc)
- zouvání( opět s pomocí, boty si rozepne, ale už ne vždy sundá)
- příjímání a vytváření smysluplných zpráv a srozumitelné řeči( nemluví)
- pochopení obsahu a významu příjímaných sdělovaných zpráv a informací( nerozumí ještě 100% na svůj věk)
- předškolní vzdělávání a výchova (školku psycholožka doporučuje jen s mým dohledem na zkrácený úvazek)
- aktivity podle zájmů a místních možností, zejména hry, sport a kultura( potřebuje dohled, sám se bojí a nezapojí)
- vstupování do vztahů a udržování vztahů s jinými osobami dle potřeb a zájmů( nejsem si jistá, kontaktní je, ale nedomluví se)

Takže 13 bodů, doufám, že by nám teda tu jedničku aspon měli uznat. Na jedničku stačí více než 5 bodů. Jinak žádat budu týden před 3. narozeninami, takže v tu dobu už bude mít tři roky a jsou tam tyto body. Do 3 let by se mu neuznávalo nic.

4 komentáře:

  1. Tess,ono se tam určitě ještě něco přidá třeba to sedění nebo stání na místě a myslím,že by jste na tu dvojku mohli dosahnout,uvidíš,držím place...;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, no dvojku asi ne. Ono víc těch bodů je fakt sporných, co 100% nezvládne je to vylučování a mluvení, jinak je to s dopomocí a právě nevím, jestli se to uznává jako nesplněné nebo ne. Spousta zdravých dětí v tomhle věku taky potřebuje pomoct s oblíkáním, jídlem atd. Navíc Pardubice jsou extrémně přísné na jakékoliv příspěvky( rodičák, PNP, invalidní důchod atd.). No uvidíme, jako rozhodně si myslím, že by tu jedničku měl dostat, kdyžtak se zas odvolám :P holt budu ta problémová :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tak koukám, že už jsi odkaz našla, já ho dávala do komentáře ke staršímu článku:-)
    Jak je tam dopomoc,má se hodnotit nesplnil. Držím palce, ať ti to vyjde.-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moniko díky, našla jsem to :) chci si od vás "půjčit" i ty úkoly k vytisknutí, jsou bezva :) někde jsem četla, že z tý socky chodí i neohlášeně. Tak doufám, že už to neplatí, jelikož dost často nejsme doma, a i když jsme, tak pokud někdo zvoní a já ho nečekám, tak neotvírám( chodí různí opruzové s čistícíma prostředkama atd.)

    Doufám, že k nám přijde nějaká "normální" pracovnice, a ne ježibaba :P

    OdpovědětVymazat