Daisypath Happy Birthday tickers

středa 29. září 2010

Otázky, otázky - kdopak vám dal hlas? :)

Tak konečně jsem se dočkala toho, že Péťa na otázky SPONTÁNĚ kýve a kroutí hlavou :) Na otázky sice reaguje už dlouho, ale prostě na souhlas si buď tu věc vzal nebo šel udělat tu činnost. Na nesouhlas bud nějakej nesouhlasnej zvuk, nebo prostě ignorace. Takže ted se snažim všechny věty vytvářet tak, aby to byla otázka a mohl mi "odpovědět" :)

Za pomoci logopedky se to naučil velmi rychle( do 3 týdnů). To je něco tak úžasnýho, když se dítěte ptáte a ono vám odpoví!!! A dokonce z toho má radost, že se konečně domluvíme :) A odpovídá i na abstraktní otázky typu: Máš mě rád, líbí se ti to atd. :) Prostě je to fakt úplně super. Celkově se mi zdá, že to porozumění šlo zas docela hodně dopředu. Chápe už i více abstraktní věci, vysvětlování, děj pohádek - samozřejmě kratších. Ale je vidět, že to porozumění je zas někde jinde.

Dokonce se mi zdá, že se fakt snaží říkat děda :) za týden jedeme do Loga v Praze, docela z toho začínám mít vítr :)

3 komentáře:

  1. No super!!! Doufám, že i my se někdy domluvíme (aspoň kýváním a vrtěním hlavou!!!).

    OdpovědětVymazat
  2. Tuško,ono to chce, aby Ninuška rozuměla tomu, na co se ji ptáš. Takže to zkus s něčím hodně jednoduchým. Nevím, co má ráda..třeba když bude mít hlad, tak se jí zeptej:Chceš jogurt?( když teda evidentně uvidíš, že ho chce) a říkat u toho ano ano a výrazně kývat, a pak za pár sekund ji tu hlavičku prostě vzít- jednou ruku nahoře na hlavě, druhou pod bradou a fyzicky ji s ní kývat.

    Tohle mi poradila logo a fakt to pak šlo hrozně rychle, nejdřív si teda tou hlavou kejval sám - on všechno opakuje až moc přesně :D, ale naštěstí mu to nezůstalo a už kejve normálně :D

    ono to chce fakt porozumění té otázce a aspon malinkou nápodobu, jinak to nejde...

    OdpovědětVymazat