Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 6. září 2011

Co mám v plánu pořídit

Jelikož se blíží narozeniny a Vánoce, tak už pomalu tvořím seznam dárků. K narozeninám mám teda už jasno, jako hlavní dárek bude Mini Luk komplet se všemi sešity. Je to ověřený učební systém pro děti od 4 let. Pro předškolní vzdělávání až po první stupeň základních škol.
Jak se s Mini Luk pracuje?
1) Otevři cvičnou desku a polož průsvitný kryt na spodní stranu pracovního sešitu. Vezmi si plastovou dlaždičku a podívej se na úkol.
2) Vidíš barevný hrad, jehož zdi jsou žluté. Na spodní straně (pod průsvitným krytem) najdi stejný hrad, jehož zdi jsou zelené. Na tento obrázek polož plastovou dlaždičku.
3) Tímto způsobem pokračuj dál, až budou všechny zelené hrady přikryté plastovými dlaždičkami.
4) Potom nadzdvihni červenou část a sklapni cvičnou desku.
5) Cvičnou desku otoč tak, aby vlnitý okraj směřoval k sobě. Porovnej barevný vzor na desce se vzorem v sešitu. Jestli se shodují, je úkol správně vyřešen.
Mini Luk obsahuje tyto sešity od 4 let:
Zahřívání mozku
Titul „Zahřívání mozku 1“ je určen dětem od 4 let. Toto významné období vývoje dítěte je ideální pro rozvíjení a procvičování vnímání a myšlení. Cvičení v tomto sešitu zábavnou a hravou formou tento vývoj podporují.
Sešit obsahuje vyzkoušené a velice efektivní cvičení k posílení logického, srovnávacího a kombinačního myšlení včetně vizuálního vnímání. Děti, které cvičení důkladně probírají, aktivují důležité mozkové funkce a podporují formou hry rozvoj osobnosti a výkonnost.
Doporučujeme tento sešit všem, kteří chtějí děti intenzivně, ale zároveň nenásilně podpořit, povzbudit a popohánět ve vývoji kupředu.


Malá škola zraku a logiky
Cvičeními, v nichž jsou obrázky propojeny s dalšími vizuálními informacemi, se děti učí přesnému vnímání a srovnávání. Zároveň si rozvíjejí logické myšlení a kombinační schopnosti.
Úkoly v tabulkách posilují levou část mozku a zároveň podporují součinnost jeho levé a pravé poloviny, což pro děti této věkové kategorie představuje velmi důležitý krok v intelektuálním vývoji.







Předškolní přípava - Dáme si rozcvičku
Cvičení v tomto sešitu posilují vizuální vnímání, schopnost propojit a rozčlenit obrázky, rozlišení vyobrazení a pozadí, základní pochopení množství. Cvičení prospívají všeobecné intelektuální výkonnosti a připravují děti v předškolním věku na začátek ve škole. Koncept se opírá o zkušenosti a požadavky pedagogů a také o poznatky současných vědeckých výzkumů.

Rozvíjení koncentrace - rozvičky
U nás doma - procvičování slovní zásoby
Titul „U nás doma“ obsahuje dvanáct témat určených k procvičování a oživení aktivní a pasivní slovní zásoby v oblasti domov, domácí život a rodina.
Doporučujeme, aby děti při řešení úkolů mluvily, tzn., že děti provázejí řešení úkolů popisem obrázků a pojmenováním předmětů. Rodiče a pedagogové mohou děti podporovat vhodnými otázkami (Jakou to má barvu?) nebo příkazy (Ukaž mi jablko!). Tento postup vede ke kontinuálnímu zlepšení výslovnosti a vyjadřování.
Sešit je vhodný i pro ty děti, pro které není čeština mateřským jazykem. Učí se předměty každodenního života přesně pojmenovat a používat tyto pojmy v běžných situacích.
Rok s Bárou a Tomem - procvičování slovní zásoby 
Tento sešit obsahuje pestrá cvičení k posílení pozornosti, soustředění, pozorování a vnímání v tematickém okruhu:
● barvy a tvary ● číslice a počítání ● poznávání a přiřazování ● logické doplňování ● stínové obrazy.
Začlenění úkolů do známé životní situace zvyšuje motivaci k jejich řešení a pobízí děti k slovnímu projevu (popis děje na obrázcích, srovnávání situace s vlastními zkušenostmi) a k napodobování zobrazovaných aktivit. Obsah tohoto sešitu přispívá k rozšíření slovní zásoby a zlepšení vyjadřovacích schopností.
U každého úkolu je uveden tip, jak na cvičení navázat dalšími aktivitami.
Ve městě - rozšíření slovní zásoby
Sešit obsahuje dvanáct různých oblastí které se týkají života ve městě. Úkoly zpracované na základě těchto námětů oživují a procvičují aktivní i pasivní slovní zásobu. Cvičení dětem pomáhají – a to i těm, pro které není čeština mateřským jazykem, – přesně pojmenovat předměty každodenního života a tyto pojmy smysluplně využívat ve vlastním slovním vyjádření. Doporučujeme práci s tímto sešitem doplnit rozhovory v dané slovní a věcné oblasti. Konkrétní zadání typu "Ukaž mi policejní vůz!" nebo "Které z těchto předmětů jsou dřevěné?" prohlubují nejen znalosti a vědomosti, ale i jazykovou dovednost. Úkoly jsou v sešitě sestaveny tak, aby pomáhaly ke kontinuálnímu zlepšení jazykových a vyjadřovacích schopností dítěte. Sešit je vhodný pro podporu jazykového rozvoje v mateřských a základních školách. Navazuje na další tituly z této řady: "U nás doma" a "Rok s Bárou a s Tomem".
Bára a Tom ve volném čase
Méda Pusík - cestování kolem světa
Tento sešit přibližuje předškolákům a dětem prvních tříd základní školy pestrost našeho světa. Co všechno zažijí Pusík a jeho pes Hafík na své cestě kolem světa? Cestují po horách, na poušti, v Karibiku, putují zamrzlou Antarktidou a po mnoha dalších zajímavých místech. Na svých cestách zažijí velká dobrodružství.
Zábava a hry s Méďou Pusíkem
Od běžných dopravních pravidel a dopravních značek až k bezpečnostnímu oblečení a ochranným prvkům.
Rozpoznávání barev a tvarů, doplňování skládaček, porovnávání obrázků a mnoho dalších cvičení k posílení koncentrace a vytrvalosti s oblíbeným méďou Pusíkem a jeho psíčkem Hafíkem.

Dále to bude od Granny Hádanky Dráčka Fráčka
Hra od Granny, kde si dítě procvičuje porozumění řeči pomocí hádanek ve formě básniček.

Další hra od Granny se jmenuje Včely a med.
Méďové mají nesmírně rádi med, proto se snaží nasbírat co nejvíce soudků s touto slaďoučkou pochoutkou. Včely se však svého medu nerady vzdávají. Hra zábavnou formou učí děti matematickým operacím sčítání a odčítání.

a jako poslední jsou Zámecké schody od Smartu.
Hra je na podobném principu jako Záhadný hrad, který už máme doma. Jen je složitější. Hra rozvíjí logiku a prostorovou představivost.


1 komentář:

  1. Tess, díky za bezva tipy na dárky. Myslím, že jsi vybrala dobře, samé zajímavé věcičky.

    OdpovědětVymazat