Daisypath Happy Birthday tickers

středa 6. dubna 2011

Loga

Jenom kraťoučké video. P. okolo 2,5 let hrozně brala loga, čísla a písmena. Uměl docela hodně log, oblíbená zábava byla listování ve Zlatých stránkách :) ovšem postupu času ho to přešlo, a teď už ho to nezajímá vůbec :D Ted po skoro roce jsme vyzkoušeli, jestli si ještě něco pamatuje a ono jo :D

11 komentářů:

  1. Tess, kryštofovi je teď 2,5 a máme to samé, pozná O a volá ó:-), T řadí spolu s jedničkou do kategorie papa- lampa- tak si lampu staví z kostek, oblíbenou prohlížečkou je omalovánka abeceda :-))) ono to asi přirozeně vyplívá z toho, že neúnavně komentujeme všechno a tyhle znaky jsou neprobádaná skupinka;-))

    OdpovědětVymazat
  2. Dadli, já někde četla, že snad i okolo těch 2,5 je to normální vývojová věc, ale pak to mizí. Narozdíl pak u těch autíků nebo AS se to prohlubuje, a je to až obsedantní zájem. Tygr už si na to ted ani nevzpomene :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jako obsedantní to nevidím, je to ve stejné frekvenci jako pojmenovávání zvířátek, akorát rozšířil repertoár :-))) jinak kamarádka má stejně starého chlapečka, krásně mluví v souvětích a ten je fascinovaný S a všude ho ukazuje. Jinak mám velkou radost Kryštof se začal pojmenovávat- říká si Tyty- jako Kiky(tak mu říkáme):-)) držím palce se školkou, my byli na zápise dneska:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dadli, tak Tyty je myslím lepší, než u nás Iá( Péta).. :D :D :D do jaké třídy teda půjde???

    OdpovědětVymazat
  5. Půjde do té "speciální" s málo dětma, bavila jsem se s ředitelkou , že vzhledem k tomu, že nastoupí v necelých 3(má narozeniny 8.) a není zrovna společenský a mluva se sice zlepšuje, ale je pořád na hony vzdálen vrstevníkům to bude nejlepší volba, do spc jdeme pro potvrzení, ředitelka říkala, že i kdyby se v průběhu docházky zázračně zlepšil nechá ho tam dochodit do konce, aby neměnil kolektiv. Doufám, že ho do tě doby odplínkuju, nají se sám, oblíkání je bída, tak màme ještě plno práce:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dadli, my nakonec do žádného SPC (mimo Rané péče) nechodíme. Asi to nebude ani potřeba, u nás teda spíš pak ta PPP.

    Jinak plínky atd., to určitě vylepšíte..času dost. Tygr s tou sebeobsluhou taky furt žádnej zázrak, bez plen je teda 100%, ale umí se jenom svlíknout - neoblíkne si skoro nic, max. si natáhne slipy a kalhoty. No a jídlo ani nekomentuju :P

    OdpovědětVymazat
  7. Tak my do spc jdme k paní logopedce, která spolupracuje se školkou a ředitelka MŠ ten papír potřebuje, jinak my nejsme, kromě rané péče, u nikoho nijak vedeni, tohle si vyžádala školka. Uvidíme, berou si prý děti samostatně, tak to jsem hoooodně zvědavá:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já právě po zkušenostech ostatních z SPC do toho nejdu. Ono fakt záleží, jestli jdete do speci tříy, tak to tam asi chtějí. Tohle je logopedická třída v rámci normoš školky...

    Ono celkově, statut zdravotně postižený mu neuznali..a SPC je pro děti postižené, PPP je pro děti bez handicapu třeba s dys poruchami atd.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta speci třída je taky v rámci normoš školky, ředitelka to po nás chce, jinak by ho dala do normální třídy s cca 26 dětma. Paní z rané péče je zná a spolupracuje s nima a říká, že jsou v pohodě, tak snad to tak bude;-) spíš nás berou s rezervou, protože Kryštof je ještě relativně malý, pracují se staršími dětmi, a možná si myslí, že přeháním:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Dadli, ono je to těžký..je speciální a speciální školka, že. Kámoška má taky dysfatika, a ten chodí do speci školky, ale jsou tam děti, které mají právě vady řeči, celiakii, těžké alergie, cukrovku atd. Takže to nejsou děti vyloženě postižené, ale vyžadující speciální péči (logopedie, dieta atd.)

    Taková školka by se mi pro Tygra líbila, bohužel tady jsem našla jenom speciální školky pro opravdu postižené děti - DMO, autíky, mentální retardce atd., a to je pro nás naprosto nevhodné, a i když jsem tam vloni psala, tak mi stejně řekli, že by Tygra nevzali a všude mě odkazovali na logo školku.

    Těžko říct, mně Kryštof teda přijde na speci školku v pohodě, nevíš, jak na tom bude ve 3 letech..ale pokud je to školka, kde jsou děti s vadami řeči, nějakým lehčím opožděním atd, tak to je v poho :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jj přesně, mají tam děti nedoslýchavé, s obtížnější socializací, logo vadami apod. Pro děti s mentálním postižením, autismem apod máme jinou školku. Ono kdyby spc výrazně nedoporučilo tu spec. Třídu, pak asi půjde do normální třídy, bavily jsme se s poradkyní rané péče a shodly jsme se, že on hlavně potřebuje čas, ale bohužel já doma zůstat nemůžu...kdybych tušila problémy, nechala bych si 4 letou variantu, ale co už, uvidíme no:-)

    OdpovědětVymazat