Daisypath Happy Birthday tickers

středa 25. ledna 2012

Počítání

P. umí počítat do 10 - tj. spočítá předměty od 1-10. Zvládá jednoduché slovní úlohy typu: "když máš tři kuličky, a máš jich mít šest, kolik jich chybí?". Číselnou řadu odmele do 20, ale to reálně nespočítá. Čísla jako symboly napíše na kalkulačce dle slovního pokynu do 100. Řekla bych, že matematické představy jsou k věku, možná lehoulilince nad, ale to nejsem schopná objektivně posoudit.

3 komentáře:

  1. Tess, nedá mi to... Já teda nevím, ale rozhodně není Péťa "lehoulince nad", mně to přijde hodně nad... :-) Normálně děti ve 4 letech neumějí spojíčat, kolik jim chybí do určitého počtu, i prvňáci s tím mají problém. Taky běžně dítě neurčí první písmenko ve slově.
    Kdyby Péťa neměl problém s mluvením, tak je úplně jasný, že by každého oslňoval, jak je geniální.
    Má to v sobě, je chytrej a tím, že se mu tolik věnujete, tak to všechno rozvíjíte, opravdu smekám!!!!
    PS: a žasnu, kolik toho ví!
    draky

    OdpovědětVymazat
  2. Draky: geniální fakt není :) znám děti stejnýho věku, co zvládnou to samý :) ono každý dítě je v něčem lepší a v něčem horší. P. právě ta písmena a čísla baví (ostatně asi jako každý dítě, který má poruchu řeči nebo třeba PAS), já sama bych ho to určitě neučila. Ale když se o to zajímá, tak to rozvíjíme...

    třeba jiný věci jsou u nás katastrofa - pohyb, grafomotorika, sebeobsluha, samostatnost atd. To jsou taky důležitý věci ;)

    Rozhodně podle Kr. je běžný dítě s vadou řeči, který má nějaký dovednosti trošku lepší než vrstevníci, některé zas horší..v průměru má hlavně nerovnoměrný psychomotorický vývoj:)

    A díky za pochvalu, potěší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když mně přijde moc šikovnej! Rozumím Vám, moje dítě taky strašně bavěj písmena, dokonce to dotáhl tak daleko, že začal číst (budou mu 4), taky ho bavilo "na čem začíná" a já vymýšelala slova a on říkal první písmenka. A proto taky vím, že ho tohle učit nemusíte a ani nemůžete, kdyby na to neměl, tak se to nenaučí, i kdybyste ho za to mlátili :-))))
    A je správný, že to má vyvážený - když něco nejde tak, jak by mělo, tak má za to něco navíc.
    PS: taky jsme si objednali záhadný hrad, na doporoučení odtud :-) Jen na něj už skoro 3 týdny čekáme, tak doufám, že dorazí....
    PS1: Jen si tu pochvalu užijte, zasloužíte si jí!!! Oba...

    OdpovědětVymazat