Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 26. července 2011

Raná péče 19.7.+ makáme a makáme :)

Minulý týden jsme byli v RP naposledy. Seznámila jsem se s novou poradkyní, ta naše stávající již končí. Nedělo se nic významného, vrátili jsme veškeré pomůcky, které jsme ještě měli doma. P. jim tam ukazoval, jak mastí Logico - i to pro starší děti :) tak docela koukaly, jak mu to jde hrozně rychle :) holt skoro 3/4 roku denodenního nácviku je vidět :DDD Dostali jsme moc pěkné materiály k procvičování grafomotoriky. V září ještě dostanu "propouštěcí" zprávu a tím naše působení v RP končí. Chodili jsme tam téměř 2 roky, tímto děkuji za skvělou spolupráci :)

Video, jak pokračujeme s hradem :) P. už to jde trošku líp. Základní princip už pochopil, teď už to bude jenom a jenom o trénování a rozvíjení té představivosti. Bohužel ke konci se mi vybil mobil, takže je to useknuté.
Na popud včerejšího článku jsem vytáhla další sešit od Dipita (Ditipa???? :D), který je na procvičování grafomotoriky. No bohužel i nadále je to pro P. příliš náročné, mnohem lépe mu jdou cvičení z Mezi námi pastelkami od Bednářové.

Taky jsme procvičovali zvířátka podle kartiček od logopedky. No P. zvířátka zrovna nijak extra nezajímají, takže i podle toho ta pozornost vypadala :P
Jako poslední jsme dělali z Knížky pro předškoláky. Knížka je fajn, bohužel drtivá většina úkolů je stavěna na tom, že také dítě mluví, což u nás jako nic moc. Pár úkolů zvládal, třeba tento na pamět. Měl si prohlédnout obrázek - co jaké zvířátko drží, a potom na druhé stránce si to vybavit a říct. Zrovna to teda byla slova, která říct umí, takže to šlo a pamatoval si to dobře.

Poslední video - asi pro představu, jak P. "mluví". Do té kamery teda huhňá víc než normálně, páč se stydí, ale moc velký rozdíl to není. Podle Kr. by měl do školy s odkladovým rokem mluvit jako vrstevníci, no já když to vidim (slyšim), tak se mi tomu dost těžko věří. Při srovnání s vrstevníky mě fakt až mrazí :(((
Jinak u nás nic nového, hysteráčky přetrvávají, a v dost silné míře. Přítel se mě ptal (zcela vážně :P), jestli by na to nebyly nějaké léky :D má většinou jeden hysterák denně, ale to jako že fakt pořádný, vzteká se třeba 1 - 1,5hodiny, a pak si musí normálně odpočinout, jak ho to unaví. Včera neměl ani jeden, takže se trošku děsím toho, co by mohlo přijít dneska :D

4 komentáře:

  1. Hysteráčky známe. P. je šikula.

    OdpovědětVymazat
  2. Amélie: no já jsem si říkala, jak moc to musí mít náročné maminky autíků (na tebe jsem si hned vzpomněla), které to mají třeba denodenně xlet :( já předpokládám, že u nás to bude jenom nějaké více prosazovací období, poslední dny už je to o moc lepší.

    Ale fakt je to záhul na psychiku, já jsem z toho poměrně hotová, protože takovýho ho fakt neznám:(

    Bianco: díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si říkala, jestli je Péťa pořád hysterka, tak ať je těch hysteráčků co nejmíň. Taky jsme na dovolené pár měli. :-)

    A jinak si taky myslím, že má šanci na nápravu než půjde do školy. Hrad super.

    OdpovědětVymazat