Daisypath Happy Birthday tickers

sobota 9. července 2011

Grafomotorika - pokroky

Včera jsme po delší době zkusili něco z Mezi námi pastelkami, a trošku jsem viděla pokrok. Jednak tu tužku už držel trošku líp (i když pořád špatně), a jednak bylo vidět, že ten pohyb tužky už je relativně cílený a není to jenom čmárání.
Bylo vidět, že ho to baví víc, takže koupím taky lepší pomůcky. V plánu mám ty trojboké tužky od Kohinoru.
A tady jenom taková blbůstka, aby jste viděli, že ani P. není pořád spolupracující dítě a odpoledne už u toho pěkně kraví :DDDD

2 komentáře:

  1. Ahoj, prosím tě, nemáš nějaký fígl, jak dosáhnout toho, aby malej držel tužku správně? Když mu to chci ukázat, tak zesmutní a už nechce malovat dál. Dlouho teda nechtěl kreslit vůbec, ale před pár dny se to zlomilo a pořád chce malovat. Hodně nám pomohla pohádka Matýsek a Jája, ted maluje věci podle jejich návodu i ten postup popisuje. Jinak trojboké pastelky z Koh máme a jsou úžasné, nemusí se na ně vůbec tlačit a krásně malují a na úchop jsou taky bezva. Už se s nima učí i mladší (15 měsíců).
    Lenka.pce z MK

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Lenko :-) Nevím kolik je malýmu a tak. Každopádně pokud začal malovat před pár dny, nedivím se mu, že si nenechá vložit tužku do ruky. :-)

    Jeden fígl bych tedy měla. Tužka se správně drží mezi palce a prostředníčkem, přikládá se ukazováček, trojhranné pastelky a tužky jsou na to super. Prsty se dají natrénovat i bez té pastelky, udělat zobáček přiložením prostředníčku k palci a ukazováčkem o něj klepat jako pták. :-) Až to bude trochu zvládat, tak zkusit vložit do ruky tužku a klepat ukazováčkem o tužku.

    A přidám k tomu cvičení básničku:
    Rozhlížím se po obloze,
    ptáky já tam vidím,
    zobákem umí klapat dlouze,
    až se tomu divím.

    Taky bych si přál,
    klapat prsty jako pták,
    a tak to zkouším dál.

    OdpovědětVymazat