Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 30. listopadu 2010

Pracujeme a pracujeme :)

V poslední době jsme trošku práci ulejvali, jednak se Péťa moc nesoustředil a jednak ho opět bolí pusa :( Včera jsem myslela, že už má fakt opět tu stomatitidu, nicméně dneska už docela dobrý a i něco snědl, takže fakt nevím.

Dneska jsme vyzkoušeli 4dílné puzzlíky, které nám půjčila kamarádka. Docela už mu to jde, asi za chvíli najedeme na vícedílkové puzzle.
Dál jsme dělali souvislosti, tyhle už má teda namakané, tak budu muset půjčit z Rané péče zase nějaké jiné.
Pak si sám vybral puzzle, opět pro mimina :D ale aspoň udělal zvuky všech těch dopravních prostředků :P
Lego, to už mu jde docela slušně, je fakt vidět každým dnem, jak se ta jemná motorika zlepšuje. Když mu říkám, kam má, co dát, tak už je schopný i něco postavit, ne jenom komín nebo nějaký nesmysl.
Z Rané péče máme půjčenou tuhle hru na barvy a tvary, dala jsem mu najednou všechny 4 karty, aby to měl trošku těžší, jednak musí najít správný tvar, barvu a potisk a ještě si vybrat, do jakého obrázku to patří.
Z grafomotoriky jsme zkoušeli svislé čáry. Rovnou čáru vedeme odshora dolů, plynule, nepřerušovaně. Každou dvojici kuřete a matky spojujeme několika čarami. Přerušovaná čára u nových nebo obtížnějších prvků má pro dítě podpůrnou funkci, usnadňuje vedení čáry. Přes přerušované čáry dítě vede plné čáry v naznačeném směru.
To mu teda ještě moc nešlo, musela jsem mu tu ruku vést, takže zatím budeme dělat uvolňovací cviky typu kolo nebo motanice.

Pak si čáral jak chtěl, vánoční tématika :D :D :D
A děda nám postavil další dráhu :)

8 komentářů:

  1. No hezkou dráhu děda postavil, je to Šikula;-), jinak musím vyseknout Péťovi poklonu jak je šikovný a taky, že si nechá poradit, jak to udělat lépe.. to u nás neznám(ani u jednoho) zato Kr. má nová slova ej a ta tí, česky dej a já chci... už jen ten výběr slov hovoří jasně o tom, jak je na tom Kr. Se sebevědomím

    OdpovědětVymazat
  2. super :) Tygr má taky nějaký nový - au au, gagaga (husa), mimi, hů ( strašidlo), blblblb (čert) a víc mě nenapadá :D

    OdpovědětVymazat
  3. No ten se rozkecal:-)) už se těším na dobu, kdy to nebudu počítat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. no já si to nepamatuju ani ted, a to těch slov moc nemá :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já si to poctivě zapisuju, protože mám hosipa:-D a taky pro dny deprese, když mám pocit, že nás nečeká nic růžového, tak si zopakuji úspěchy;-)

    OdpovědětVymazat
  6. No super,hezky vám to jde,šikulky jste my máme nové slovo Juju(jako justýnka)a taky jééé někdy jůůůů:-)

    OdpovědětVymazat