Daisypath Happy Birthday tickers

sobota 6. listopadu 2010

Nic nového se neděje :)

U nás nic nového, ale už víc jak týden jsem nepřidala žádný záznam, tak jdu něco vytvořit :) Stomatitida konečně minulý víkend polevila, od úterý už byl P. plně fit a začal jíst i jinou, než tekutou stravu. Skutečně to dohání a ted jí na jeho poměry velmi pěkně, tak snad váhový úbytek nebude tak hrozný :)

Vynechali jsme 2x logopedii, tudíž tam nebyl skoro 3 týdny a budeme mít, co dohánět. Doma pracujeme jako obvykle, ted už se spíš budu zaměřovat na rozšiřování slovní zásoby a hlavně na motoriku a grafomotoriku. Porozumění už je na skvělé úrovni, okamžitě chytá nová slova, takže se ted můžeme učit i taková zvířátka jako je : koala, rys, lední medvěd, tučňák atd. O tom se mi fakt před rokem ani nezdálo, že by někdy mohl umět :) Zvládá i abstraktní pojmy : nahoře - dole, vlevo- vpravo, mokrý - suchý, lehký - těžký. Konečně se mi zdá, že se se mu to v tom mozečku seplo a to učení nových slov probíhá tak jak má, jako u "normálních" dětí.

Knížky jsou pořád vcelku katastrofa, snažím se s ním aspon prohlížet a ukazovat v encyklopediích a magnetických knížkách. Docela se snaží, ale pozornost tak 10 minut a konec. Klasické čtení stále 0 bodů.
Fakt musíme zamakat na té jemné motorice, je dle mého "levej jako šavle". Já zrovna též nepatřím k nejzručnějším (mírně řečeno :D), takže tréning je na místě. Budeme víc skládat puzzle, navlíkat korálky a pracovat s modelínou. Kresbu budeme trénovat podle této knížky, už ji mám na poště :)
Co se týče "volného" času, teď nejvíc vedou vláčkodráhy a Lego, vydrží si hrát SÁM i 10 minut, což je u nás mega úspěch. Jinak u všeho potřebuje moji neustálou asistenci :P
Slovo bohužel žádné nové, ale těch pár, co umí, aktivně používá. Podává mi pejska a řekne baf baf, podává mi kočičku a řekne či či atd. Nemusím z něj ta slova furt páčit :) Jsem fakt zvědavá, jestli se teda do toho dubna tak nějak začne rozkecávat, jak si myslí Krejčířová.

2 komentáře:

  1. Teri, to je super. Jo, a co se týká jemné motoriky, tak tam máme zatížení v rodině :-)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Přeju Péťovi zdravíčko, to si chudáček užil:-( Ono je někdy dobré,když se nic "extra" neděje...

    OdpovědětVymazat