Daisypath Happy Birthday tickers

pondělí 18. října 2010

Tříletá prohlídka

Tak nakonec to proběhlo dost v klidu. Moč jsme neměli, ale vzali to tam v pohodě. Zvážili a změřili - má 11,8kg a 91cm. Konstatovala, že je sice drobínek, ale vypadá normálně. Dostali jsme žádanku na nefrologii kvůli plínkám. S rodičákem mám prý počkat do listopadu, mění se tahle stávající hrozná revizačka za nějakou jinou, se kterou se Dr. zná, a prý mi to zkusí vyjednat, aby mi ten rodičák prodloužila.

Takže vcelku nic se tam nedělo, nechtěli po něm ani barvy, ani tvary, které teda umí. Zeptala se mě, jestli dobře slyší a vidí a čus...

a zítra jedeme ke Kr., tak držte palce :)

9 komentářů:

  1. Tak to tedy držím palce!!!! Ale Péťa se předvede, uvidíš! Jako v tom nejlepším světle :o) myslím!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Tess, doufám, že se nezlobíš, že nakukuju, držím Péťovi palce, ať drkr zvládne s přehledem - a taky tobě ;-) my s Kryštofem stále bojujeme, dneska u nás byla raná péče, Kr. Před paní neudělal nic, jak odjela bravurně zvládl úkol, který jsme zhodnotily, že ho nezvládne:-) ale musím se pochlubit, že má cca 10 slov + 5 zvuků zvířátek ( moc nám pomohla písnička od Svěráka a Uhlíře Krávy, krávy)doporučuju. Hezký den a zítra ať to dopadne podle tvých představ
    Dadlenka- Dana

    OdpovědětVymazat
  3. Dani, tak to je super...to už mluví víc než P. :)my máme asi 7 citoslovcí :D taky většinou samá zvířátka - had, kočka, ovečka, pes a neoblíbenejší je kráva :D ještě řekne, jak dělá mašinka, opice a nam nam, hají a tím to asi hasne :D

    Kr. je ještě malej, ten se může ještě perfektně rozkecat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tessi, ale Peťula je krásně spolupracující... Naše dítko bylo zhodnocení jako chytré manipulující tvrdohlavé... Paní přesně poznala, že jí rozumí, jenom nechce vyhovět, ale jako stejně si myslím, že porozumění pokulhává. Naše "slova" jsou uam uam- jídlo, prťá - pití, amam- jíst, dávat do pusy, ii- otevřít,ne- ne, aa- aa :-), nebo špinavý,prý- piju, brm- auto, adi- hadi + to tss, af, aů, bů, ale k mé úlevě začíná opakovat, ale s ním to bude oříšek, Škoda, že jste tak daleko, kluci by si s Péťou Pohráli, Kryštof nevím, vrcholem hry je vaření a rychlá konzumace(am):-D

    OdpovědětVymazat
  5. Dadli, já jsem tak nějak dělala "výzkum" i u zdravých dětí, a určitý procento kluků začalo fakt nějak víc rozumět okolo těch 2 let, a pak to velmi rychle dohnali.

    P. fakt nerozuměl, to bylo poznat. Ted už jako asi dobrý, v tom Logu se jim to zdálo v širší normě, ale jako na 3roky to asi pořád není. Nevím, neumím to zhodnotit, my doma už problém nemáme žádnej s porozuměním. Naučil se barvy názvem, předložky, čísla a další věci, které by měly být při dysfázii problém. Ale zas ne všechny děti s určitou diagnozou jsou stejné, že..

    on třeba fakt nevydrž čtení textu a to ani krátkého, pohádky, kde se nějak víc mluví nevydrží vůbec..a i ty, co ho baví, kouká pět minut a šlus. Proto si myslím, že to porozumění ještě nějaký furt dobrý, že on nestíhá sledovat a zachycovat děj nějakého delšího souvislejšího mluvení.

    Jinak jo, hraje si už slušně..už to není přendávání kostek sem a tam...ale třeba s cizíma dětma by si asi moc nepohrál :D byli jsme v RP a shodou okolností tam bylo víc dětí, tak Tygr seděl v koutě, pozoroval je a sám si tam hrál s myčkou na nádobí a vařil mi kafe. Ale k nikomu se tam nepřidal. Jemu se jako děti líbí, s jedním si pohraje..ale dva už je moc :D

    OdpovědětVymazat
  6. Zkuste prasátko Peppi, Kryštof na ní ulítává, našla jsem to na youtube, kdysi to dávali v kouzelné školce, jedna epizoda má cca 5 minut, jednoduchý příběh jako třeba nakupování, uklízení, umývání auta, školka, hřiště atd. Je na to schopnej čučet třeba 5 dílů v kuse a věnuje tomu pozornost, fakt to zkus, vždycky mi totálně vybije mobil:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Dadli, ještě jakž takž Teleblbís a Mašinka Tomáš. U nás asi bude problém i s tou poruchou pozornosti, to mi řekla jak logopedka tak i v tom Logu, že ta pozornost, respektive to udržení pozornosti jeho věku neodpovídá.

    On i doma, všechno musíme dělat chvilku a střídat to. Max. 10 minut třeba obrázky,pak už čučí, kde co lítá...odbíhává a tak ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Teleblbís jsou náhodou úžasní, kryš. Se na jejich znělce naučil mávat pápá. Jinak nevěš hlavu, za půl roku může být všechno jinak, Daneček se nedokázal taky dlouho soustředit ještě ve školce a jenom si hrál s garáží... Kryštof se vzteká, když mu něco nejde hned, dneska navlíkal kroužky na trn cca 15 minut a paní už zase říkala,že je to dlouho...mě to nepřipadá... Si nevybereš. Tu Peppinu zkus, uvidíš jestli se zalíbí:-) a přeju ať vám zítra drkr "vynadá" že zabíráte místo potřebným dětem, když je P. Takový šikovný kluk;-))

    OdpovědětVymazat
  9. Dadli, díky. Nechci být přehnaně optimistická radši, rezervy tam určitě ještě jsou. Ale pomalu to jde no...

    OdpovědětVymazat