Daisypath Happy Birthday tickers

středa 6. října 2010

Logo, s. r. o., 6.10.

Tak to máme za sebou :) jela jsem tam se smíšenými pocity, ale předčilo to mé očekávání :) Paní logopedka byla mladá, moc sympatická slečna, to má Péťa rád :D :D :D

Nejdřív zkoušeli cviky na pusinky, vyplazování jazyka- čertík, posílat pusinky atd. Předvedl tam všechna cistoslovce, co umí. Pak zkoušeli úplně suprovej program na PC, kde se dítěti pustí zvuk a ono ukáže ke zvuku příslušný obrázek. To Péťu strašně moc bavilo, a ukázal všechno...dokonce třeba i vítr - k tomu patřil obrázek stromů s ohnutými větvemi, tak to jsem se docela i divila, že poznat i tohle. Pak tam bylo cvičení na barvy, to dal s přehledem též :)

Pak ukazoval obrázky, a k obrázkům příslušnou věc, např. se ho zeptala, co papá pejsek a k tomu byly kartičky se psím žrádlem a zubní pastou. To zvládnul taky všechno. Takže porozumění se jí zdá relativně v pořádku, samozřejmě vím, že na jeho věk to není, ale ten deficit tam už bude asi opravdu malý.

Spíš se jí zdálo, že má hypotonický horní rtík a celkově asi ten problém bude hlavně ve svalech a horním patru.My zatím foniatrické vyšetření nemáme, takže ho absolvujeme tam v listopadu. Dohodli jsme se, že zatím bude prioritní ta foniatrie, aby ho tam pořádně zkoukli a když už tam pojedeme, tak si dáme i logo. Ale jinak primárně budeme mít logopedii tady, kam už chodíme.

Všichni byli úžasně milí, žádné produkty mi nenutili, pouze nabídli a respektovali. Ten CD program asi asi zakoupím, moc se mi a hlavně Pétovi líbil, dál se uvidí.

Zatím jsem spokojená, profesionální a citlivý přístup, milé prostředí. Dostali jsme pochvalu, že je opravdu vidět, jak makáme, že je to hodně znát.

4 komentáře:

  1. No super, tak to su dobre spravicky :) to sa tesim, len tak dalej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám radost, že máte s Logem dobré zkušenosti. My to bohužel říct nemůžem, a to jsem k nim jeli až do Brna ... :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuško, tak byli jsme tam jednou ;) ale můj skromný názor je, že je to fajn pro děti, které mají problém čistě s tou řečí nebo pusou..ale pro děti, které mají i přidružené jiné problémy( autismus, MR a dále) už bych si tak jistá nebyla. On je P. už ted v podstatě fakt ok, spolupracuje a tak....ale třeba na té úrovni, na jaké byl před rokem, by to tam pro něj nemělo absolutně žádnou cenu...

    OdpovědětVymazat
  4. Tuško, jako před rokem by se jí na nějaký zvuky a ukazování obrázků atd. těžce vyprděl. To by vůbec nechápal, co má dělat a ani by ji nic nerozuměl. To má opravdu cenu, až když to dítě je na nějaké úrovni, kdy spolupracuje a chápe jakž takž...

    OdpovědětVymazat