Daisypath Happy Birthday tickers

neděle 24. října 2010

Knížky na porozumění řeči a celkový rozvoj

Našla jsem na MMB paní, která má skvělou nabídku knih, nepřeberné množství za skvělé ceny
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=861

Knih jsem tam našla spousty, zatím jsem objednala dvě. Jde o:
Moji první obrázkovou knížku- jsou tam obrázky s popisy, procvičování barev, tvarů a dalších věcí nutných k rozvoji dítěte.
a o
Zahraj si s magnety - Ve Městě. Tyhle knížečky jsou super na porozumění. Obsahují magnetky, které dítě podle čteného textu přikládá do knížky. Máme doma již Bagry a P. to moc baví.

Bohužel Péťu zatím vůbec nebaví čtený text, ani žádné kratší pohádky a říkadla, takže tyto knížky jsou zatím příjemnou alternativou ke klasickému čtení. Navíc velice dobře rozvíjí pasivní slovní zásobu.

7 komentářů:

  1. Ahoj Tess, Daneček taky úplně ignoroval čtení, první knížka, kterou "četl" byli Cars- knížka podle filmu, zkusili jste Tomáše, nebo Bořka?? Textu je tam pramálo, takže přinejhorším budete povídat podle obrázků;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dadli, Tomáše máme...on si to jako prohlídne, ukáže tam koleje, most a vodu..a tím to hasne. K tomu je takové krátké čtení, no tak to vůbec, to totálně ignoruje :(

    s ním se dají zatím fakt jenom ukazovat obrázky a ptát se ho, třeba co se papá, kde bydlíme a tak..to on ukazuje...ale souvislé čtení nebo nějaké povídání delší nad obrázky..nula bodů..

    jestli teda bude jako ex, tak to potěš prdel, ten snad v životě nepřečetl jedinou knížku :( zatím co já jsem dost velkej knihomol :D

    OdpovědětVymazat
  3. Co naděláš... Ještě klidně může být knihomol, ale chce to čas, nejstaršího nejvíc bavilo a baví encyklopedie, hitem bylo už vím proč, jak se staví dálnice text jsem si musela přečíst sama a odvykládat nad obrázkem. Oba kluci nesnáší pohádky a dětské říkadla apod. Možná by se mu líbila knížka kterou si sami uděláte , třeba o značkách aut apod, že byste si vymysleli příběh, vystříhali obrázky a nálepili, a k tomu krátký příběh..

    OdpovědětVymazat
  4. Jenda měl zpočátku nejraději obrázky o sobě (fotky), co dělal, kde byl, rodina a tak. Pak četl IKEA katalog a čísla a ted knihy miluje. Nejraději ty, co něco dělají - se zvukem, s okýnkem na prstík, s kolečkem, co jde otočit ap.

    OdpovědětVymazat
  5. Amelie, P. miluje taky katalogy a Zlatý stránky atd. Tak jsem se hned celá zděšená ptala Krejčířový, jestli to není nějakej auti rys :D tak mě uklidnila, že P. fakt autík není, že některý děti( lidi) maj takový zájmy už od malička a není to autistické chování...ale člověk už to fakt vidí všude :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tess, ty knížky vypadají suprově, o té první docela uvažuju, sice už podobný obrázkový slovník máme, ale B. tenhle typ knížek miluje. Bagry by teda asi moc neocenila :-)

    Máš u nás malý dárek: http://pracovnipondeli.blogspot.com/2010/10/oceneni.html

    OdpovědětVymazat
  7. Markét, mají tam i jinou tématiku než bagry ;) třeba zvířátka nebo cirkus ;) :D

    OdpovědětVymazat