Daisypath Happy Birthday tickers

středa 22. února 2012

Rehabilitace 22.2.

Dneska P. dělal hlavně stříhání a grafomotoriku. Říkala, že stříhá celkem hodně dobře, tak to ho asi naučili ve školce, doma ho to dělat nedonutím a na začátku školního roku to fakt neuměl. Pak lepil, obtahoval linie a vybarvoval. Učila ho sedět v tureckém sedu. P. totiž odjakživa sedí tak, že sedí na kolenou, roztáhne nohy do V a zadkem dosedne na zem. Tuším už snad před 1,5rokem mi psala jedna holčina na diskuzi, že si všimla, že P. takhle sedí a jejich dítě taky, a musí na to cvičit. Mně samozřejmě Dr. řekla, že to je normální a nic s tím potřeba dělat není :P no že já se divím že :P Pak zkoušeli cvičení na dlaň - pěst, P. to opravdu moc nejde, což je přesně to, co psal ten student v bakalářce o dysfázii a motorice, takže u nás o diagnoze asi opravdu nemůže být pochyb(teda ne, že by pochybnosti měla). Ještě zvedal kuličky ze země bosou nohou a vytvořila mu opičí dráhu.
Ještě by mě zajímalo, dneska ve školce měli screening očních vad. P. ho absolvoval před cca 2roky v RP a vše bylo v pořádku. Dneska mu vyšla nepatrně zvýšená jedna hodnota a to "asymetrie rohovkových reflexů", jinak vše v pořádku. Paní mi říkala, že to na 90% nebude znamenat nic, že to je prostě asymetrií jeho obličeje, širokým kořenem nosu a tvarem oka orbit. V roce jsme totiž byli u oční Dr. kvůli tomu, že se mi zdálo, že šilhá. Bylo to vidět hlavně na fotkách. Primářka mi řekla, že nešilhá, že to je tzv. "pseudostrabismus", tj. oční klam, kdy právě ten tvar oka způsobuje, že z některých úhlů dítě vypadá, že šilhá a je to vidět nejvíc právě na těch fotkách. Že časem se to změnou obličejových partií srovná. Fakt se to srovnalo, v reálu už jsem si min. 3roky nevšimla, že by mu někdy ujelo oko a nevšimnul si toho ani nikdo jiný. Na fotkách to je vidět jen občas, když je fakt focený hodně ze strany. Když kouká přímo do fotáku, tak to nebylo vidět nikdy. Takže se musíme objednat k oční, naštěstí mi tam dali 7 doktorů na výběr, z čehož jedna je ta primářka, kde jsme už byli.

Vím, že to asi nic nebude, ale zrovna nadšená z toho, že ho mám tahat po dalších vyšetřeních fakt nejsem. Jako kdyby jsme toho měli málo.

1 komentář:

  1. Tess, Sárinka taky měla na fotkách jedno oko jakoby ujíždějící do strany. Když jsem na ni koukala v reálu, ani mi to tak nepřipadalo. Všichni mi říkali, co řeším, tak jsem to neřešila. Teď čtu tvůj příspěvěk a koukám, že tedy něco takového existuje. V současnosti mi připadá, že se to srovnalo, protože už to na fotkách nevidím, nebo jsem si zvykla. Taky by se mi nechtělo lítat ještě na oční, už tak ty naše ratolesti pořád někde taháme. Tak ať to dobře dopadne, držím palce.

    OdpovědětVymazat