Daisypath Happy Birthday tickers

středa 8. února 2012

Dřevěné pomůcky

Včera hodila dadlenka na diskuzi link na jeden obchod s hračkama, a pár věcí mě tam teda vyloženě nadchlo. Bohužel ty ceny jsou teda katastrofální, jako u všech dřevěných hraček:(

Linie
Děti prstíkem objíždějí průběh linií a tímto způsobem získávají první kontakt s různými, při psaní se opakujícími formami. Na deskách je nalepený jemný plast, po kterém děti jezdí prstem nebo se dají dřevěné desky do euro desek a děti jezdí po liniích rovnou tužkou. Sada obsahuje 8 ks, jednotlivé tabulky jsou odstupňovány dle obtížnosti. Rozvoj motoriky, pohybová kooridnace očí a rukou, progresivní získávání grafomotorické zručnosti a rozvoj orientačního smyslu při vedení linií.


Tohle mám možná v plánu do budoucna. Cena 860Kč.

Tělesa
Děti při hře rozpoznávají hmatem trojrozměrná tělesa. Všechna tělesa jsou uložena v pytlíčku. Děti dostanou kartičku s namalovaným tvarem a musí tento tvar najít v pytlíčku pomocí hmatu. Několik variant hry, pro jednoho nebo 2-4 hráče. Dodáno včetně návodu v čj. Sada obsahuje 36 dílků. Vše uloženo v praktickém textilním pytlíku.

Tohle tady pořídím před nástupem do školy. Cena 1165Kč

Sčítání a odčítání
Pomůcka na vizuální představivost sčítání a odčítání, rozvoj schopnosti asociace číslic v psané podobě a uvědomění si jejich množství, které představují, rozvoj chápání logických a matematických základů. Několik možností hry, návod v čj

Tohle chci pořídit co nejdříve, to se P. bude hrozně líbit. Cena 951 Kč

Předškolní psaní
Procvičování způsobilosti ke psaní. Sada 4 destiček, které děti uvedou do světa psaní linií, které se pravidelně opakují. Děti drží jezdec jako tužku a jezdí s ním v liniích. Nesmí tlačit, pokud příliš tlačí jezdec se "zasekne" a nejede.

Tohle mají ve školce, takže neuvažuju. Cena 1530 Kč

Odkaz na eshop najdete tady

1 komentář:

  1. To jsou hezke pomucky. Diky za typ. Myslim, ze by sly dobre vyrobit i doma. Co nalepit na papir vlnu do linii a zalaminovat? Nakreslit (obkreslit nebo pouzit symboly) na papir predmety a pak je dat do pytliku. Na pocitani se da pouzit spejle v moduritu/modeline, na ne navlikat koralky a cisla s teckama napsat na papir.

    OdpovědětVymazat