Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 9. srpna 2011

Bim Bam

Včera mi dorazila tahle nová hra od Granny, je ze "smyslové" kolekce. 


Tato hra je zaměřená na sluchovou percepci, která je ve vývoji ( a u dysfatických dětí obzvláště) důležitá. Hra se skládá ze 4 oboustranných herních ploch.

Koleček s příslušnými "zvuky"
Hra ještě obsahuje CD se zvuky, které jsem zapomněla vyfotit :) ale to předpokládám není podstatné.
Hra se dá hrát (jak je u her od Granny obvyklé) třemi způsoby:


První hra - Každý hráč si před sebe položí hrací plochu. Všechna kolečka rozložíme po stole obrázky dolů. Vedoucí hry odkryje první kolečko s obrázkem a ukáže je všem hráčů. Hráč, který na své hrací ploše najde věc vyobrazenou na kolečku, si kolečko vezme a položí je na svou hrací plochu přesně tam, kde se tato věc na jeho hrací ploše nachází. Vyhrává ten, kdo na svou hrací plochu správně polož nejvíc koleček.

Druhá hra - k této hře budeme potřebovat CD. Každý hráč má před sebou hrací plochu s velkým obrázkem. Všecna kolečka jsou otočená obrázky nahoru. Začneme přehrávat CD. Ozve se první zvuk - jestliže hráč uslyší zvuk, který vydává některá z jeho věcí na jeho obrázku, vezme si ze stolu kolečko s touto věcí a položí ji na příslušné místo na hrací ploše. Vyhrává ten, kdo na svou HP správně položí nejvíc koleček.


Hra třetí - na stole rozložíme pouze kolečka, a to obrázky nahoru. Zapneme přehrávač. Kdo první pozná přehrávaný zvuk, klepne rukou na příslušné kolečko. Pokud správně určí zdroj zvuku, vezme si kolečko ze stolu a položí před sebe. Vyhrává ten, kdo nasbírá nejvíc koleček. 


Cd obsahuje 7 zvukových stop, takže se zvuky různě střídají a není to pořád stejné.


My jsme to hráli tak, že P. poslouchal jenom zvuky a ukazoval k tomu příslušná kolečka. Docela jsem čuměla, že poznal zvuky i jako triangl, činely, sbíječka apod.


K dostání na MMBhttp://www.mimibazar.cz/foto.php?id=46530614

2 komentáře:

  1. Tak to vypadá opravdu jako super hra. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé moc hezká hra,Granna má teď nějaký novinky že?Já je mám moc ráda:-)Máte v Pardubicích super obchod s didaktickýma hrama a hračkama,jsme tam na něj narazili a fakt super:-)

    OdpovědětVymazat