Daisypath Happy Birthday tickers

čtvrtek 27. ledna 2011

Teleblbís :)

Z Teleblbís jsme vždycky měli ohromnou srandu :D zejména ve škole, upozorňuji na střední škole :) Za bezdětna jsem si říkala, že tohle teda svému dítěti NIKDY pouštet nebudu. Něco tak stupidního :)
V P. dvou letech jsem radikálně změnila názor, když to byla jediná pohádka, u které byl schopný vydržet aspoň minutu a zřejmě u toho chápal i děj, a zejména to, co tam říkají. Naučil se podle nich konečně dělat "pápá"- já jsem ho to bezvýsledně učila skoro 9 měsíců. Také podle nich začalo první napodobování činností. Na nich začal neustále ukazovat a sdílet pozornost.

Dlouho jsme se na ně nedívali, ted preferoval neustále Mašinku Tomáše a Cars. Včera si je po mně vyžádal, tak jsme to pustili - a málem jsem odpadla !!!!! P. neustále všechno po nich opakoval. Měli jsme zrovna díl o Oblíbených věcech( Favourite Things). Neustále se tam ptají: "Kde je xy?" A hned odpovídají. A P. sám říkal: "De je?" A hned si odpovídal (s tragickým tonem hlasu :D) "Nenííííí." Opakoval po nich všechna ta citoslovce, kratší slova. Ukazoval a říkal: "děti, voda, balon, svítí..." atd. Prostě super, holt pánové z BBC zřejmě nejsou žádná ořezávátka :)

Poslední dva dny P. mluví a mluví. Každý den mám spoustu nových slov, včera přinesl krabici s bramborama a zahlásil "bamboy", denně fakt překvapí se spousty slovy. Snaží se pomalu spojovat dvě slova typu : mimi hají, máma hačí, Brm brm jede atd. Opravdu vidím, jak ten vývoj řeči jde dopředu a přesně tak, jak má...ovšem min. s 1,5letým zpožděním :P No, ale už fakt věřím, že on mluvit bude.

My už normálně vedeme i dialogy :D
P. " aat" (čůrat)
Já: " tak pojď"
jdeme na záchod, sedne si tam, čůrá a říká "ččč"
P. "aír" (papír)
Já: "Kterej chceš?"
P: ukáže prstem na roličku a řekne: "enle" (tenhle)

no fakt sranda :D :D :D

5 komentářů:

  1. Taky se je pamatuji jako zdroj humoru. :D
    Ale mají prostě něco do sebe. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tess, dík, já je úplně zazdila. Měla jsem na ně podobný názor jako ty a taky nakonec u nich skončím. Jo.. nikdy neříkej "nikdy":-) Jinak jste šikulky, Péťa jede neuvěřitelným tempem kupředu! Úplně hledím.

    OdpovědětVymazat
  3. Lenko, o tom píše myslím i Žlababa v Maminko, nezpívej....že Teleblbísi učili Ríšu mluvit... ono je to fakt promakaný - barvy, tvary, perspektiva, předložky atd. Je to právě pro ty malé děti 18měsíců-4roky..

    OdpovědětVymazat
  4. Taky už nic nekritizuju dopředu... I náš oblíbený seriál... I když v poslední době Bárta baví spíš ty hrané vsuvky, jak tam děti dělají různé věci (oblíbená je návštěva myčky a koupání prasete:-)

    OdpovědětVymazat
  5. u nás jsou taky nejoblíbenější děti :D

    OdpovědětVymazat