Daisypath Happy Birthday tickers

pondělí 24. ledna 2011

Máma ají :)

Tak posledních pár dnů se začíná rýsovat i spojování dvou slov. Zatím je to hoooodně nesmělé, spojí dvě slova třeba jenom jednou- dvakrát denně, ale spojí :)

Slovní zásoba se neustále rozšiřuje, už to přestávám počítat, každým dnem překvapí nějakým novým slovem. Zatím teda šíleně patlá, takže traktor ( aou) atd. Prostě ta slova jsou podobná zejména intonací a pár písmenkama, čistě říká jenom slova na m a b, ty mu jdou nejlépe.

Pokrok vidím zejména v tom, že má chut všechno pojmenovat, a strašně moc verbálně komunikovat. Už opravdu věřím, že někdy mluvit bude. Je to úplně úžasný, když vám dítě odpovídá na otázky, i když z 90% je to ano - ne, dokáže si říct, co chce, jak mu je...skvělý :)

Zítra jdeme do Rané péče, takže si půjčíme nové pomůcky a začneme zase pořádně makat. Útlum mám teda pořád, ale musím se nějak překonat. Na logo chci začít s ním chodit 2x týdně.

Jinak Den otevřených dveří naší školky bude až v únoru, první den prohlídka (bez dětí), druhý den s dětmi pohrání si ve vybrané třídě. Rozhodla jsem se, že pokud tedy nebude místo v té logo třídě, že ho dám do klasické třídy, už si ho tam i umím vcelku představit a za tu dobu zase určitě udělá velké pokroky - doufám :)

Slibuju, že tu zase bude více příspěvků s náměty na to, co dělat a jak pracovat :)

6 komentářů:

  1. Tess, to je úžasné, takový pokrok a posun :-) výslovnost se doladí, Daneček začal až teď-skoro 6 let, správně vyslovovat, už konečně říká i ř:-) a to neměl žádný problém s mluvením, takže máte času chleba:-) Kryštof si začíná hrát, takže jezdí s auty, staví komíny a "stavby" z kostek a dává spát krtečka(plyšáka ) a strká mi ho k prsu, jakože "prý" pije:-D ještě nerozumí všemu, ale už sem tam něco podá, tak snad...nezbývá než doufat...

    OdpovědětVymazat
  2. tý jo, Kryštof jede jak drak :) si myslím, že ještě všemu rozumět nemusí, vždyt on je docela malej ne? Dva a kousek..

    OdpovědětVymazat
  3. šikulka Péťa:-)Vidiš Justy uměla spojovat v 9 měsících máma ají,táta brrrr(táta pryč autem)táta pápá...:-(Pak šlus a ted to neumí...

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi moc hodná, dík:-) když to vykládám "smrtelníkům" tak se na mě dívají jak na blba, proč jim nadšeně vykládám, že synek dává spát krtka...;-) je mu 28 měsíců.. Ale P. Je opravdu moc šikovný a ty s ním skvěle pracuješ. Tolik času fakt práci nevěnuju, ale zase mám výhodu starších sourozenců, kteří ho hlavně ve hře a v sociální oblasti táhnou, on je úplně zbožňuje, objímá a následuje i v tom špatném, takže lóží po dvouposchoďovce jak opice...jednou rukou se drží a pohupuje se:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Dadli, no ono to tak horké v tom lednu není...dost jsme se ted flákali ;) sourozenci jsou v tomhle super, to fakt táhne dopředu :)

    no jsem zvědavá, co ta školka... už z toho nemám takovou schízu, že nevyjde ta logo třída...ta normoš třída asi taky nebude zas tak hrozná...

    OdpovědětVymazat
  6. Ono fakt bude záležet na paní učitelce, jestli chytnete suprovou, nebude problém, ještě aby si P. našel kamaráda, či kamarádku a bude fajn:-) to že je P. tak cílevědomý a pracovitý je výhra, potáhne se dopředu i sám, se salámisty je větší problém s motivací;-)

    OdpovědětVymazat