Daisypath Happy Birthday tickers

sobota 19. května 2012

Logopedie 10.5. a 17.5.

Na logo stále procvičují výslovnost dvoj až trojslabičných slov. P. se hodně zlepšil v tom, že při nácviku tato slova říká poměrně čistě, logo mu jen naznačuje pusou slabiky a on je pak říká sám. Ale máme velkou novinku. P. se konečně PTÁ PROČ! Jsem šťastná jako blecha, tohle zase bude obrovský posun vpřed jak v řeči, tak v myšlení. Otázky P. začal tvořit až někdy od 4.roku, teď se ptá neustále na všechno. Už jsme měli otázky typu: "proč je ta sušenka dlouhá, proč fouká vítr, proč venku prší, proč se vybil telefon atd."

Stále mám pocit, že tu gramatiku a řeč jako takovou dožene celkem rychle, v tomhle mi to vůbec už tak tragické nepřijde, mluví celkem gramaticky správně, má i velkou slovní zásobu. Ale ta výslovnost, to je pořád hrozná katastrofa :( tipla bych, že to bude dysfázie hlavně oro-motorická, při které se nejvíc bojuje s tou srozumitelností řeči. Za necelý měsíc jedeme ke Krejčířové, tak se jí chci na ten podtyp expresivní zeptat.

Tenhle týden jsme nebyli na rehabilitaci, P. jel se školkou na výlet na zámek v Chlumci nad Cidlinou. A řádně si to užil:

Žádné komentáře:

Okomentovat