Daisypath Happy Birthday tickers

neděle 1. dubna 2012

2. duben - Světový den porozumění autismu

Již tradičně se 2. dubna koná Světový den porozumění autismu (World Autism Awareness Day). V tento den se lidé na celém světě zapojují do osvětové kampaně „Light it up blue“, česky „Rozsviťme se modře“, v jejíž rámci se do modra rozsvítí například Empire State Building v New Yorku nebo Opera v Sydney.

A proč modře? Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.
Pojďme si proto spolu v modrém připomenout fakt, že se současně ve světě každé 110. dítě rodí s poruchou autistického spektra, a že to, co lidé s autismem a jejich rodiny potřebují nejvíce, je porozumění a podpora.
Rozsvítit se modře můžete jakkoliv – modrou žárovkou ve svých domovech či kancelářích, můžete se do modré barvy obléknout nebo si na oblečení připnout modrou stužku, případně tak, že o této iniciativě budete mluvit nebo informace umístíte na svých webových stránkách, blozích atp.
Pokud se do této kampaně zapojíte, neváhejte se vyfotit a poslat nám Vaše fotografie „v modrém“, tímto nejen podpoříte osvětu autismu, ale budete mít možnost vyhrát zajímavé ceny.
Podrobnosti o fotosoutěži budou zveřejněny v nejbližší době na webových stránkách APLA Praha 

Žádné komentáře:

Okomentovat