Daisypath Happy Birthday tickers

středa 15. prosince 2010

Pomůcky z Rané péče

V sedm ráno mi přišla smska od logopedky, že se dnes hodina ruší, protože má nemocné obě holčičky. Vypla jsem teda budí a spali jsme do 9:20!!!! Asi nějaký erupce na slunci :)A ode  dneška P. čůrá i kaká do záchodu :) hurá...bez plenek a zatím nebyla jediná nehoda, hlásí i v noci :))) kéž by to tak už vydrželo :)

Vytáhla jsem teda pomůcky, co jsme si včera půjčili z RP. Nejdřív to byla motorická mozaika - klasické hříbečky, měla jsem to jako malá, všichni to určitě znáte. To P. baví, zatím to tam teda jenom strká, obrázky netvoří :)
Půjčila jsem mu i puzzlíky, tyhle se dávají do rámečků. Dvojdílné zvládal v pohodě, některé ty vícedílné jsou pěkně těžké, měla jsem co dělat i já, abych to do toho rámečku nasoukala :D
Dál máme Figuráčky od Granny, to mu šlo teda super. Dokonce chápal i to házení kostkama- nejdřív se hodí barvička a potom tvar, a podle toho, co padne, se vybírá a dává do obrázku.
Logico Primo, na to jsem byla nejvíc zvědavá. Udělali jsme dvě karty, téma bylo hledání stejných obrázků. Na P. je to teda docela motoricky těžké, ty čudlíky drhnou a nejde s tím hýbat úplně lehce, ale za pomoci jakž takž zvládal. Musela jsem mu strašně moc vysvětlovat, co má dělat, takže to jakž takž šlo. Ale asi otázka cviku :)

A nakonec povolání, ty ještě moc neumí. Ke kartičce s profesí se přiřadí příslušný atribut, dle mýho to přiřazoval spíš podle těch shodných symbolů v rohu, ale chápal to a povídali jsme si o tom.

7 komentářů:

  1. Ahoj, to puzzle s ovocem je moc pěkné, je tam napsáno kdo to vydal (nakladatelství)? A kam chodíte do Rané péče, byli i u Vás doma? My máme půjčené Logico primo taky, z DC Paprsek, ale M švindluje a cpe tam jen ty strany s výsledky a dává stejný knoflík

    OdpovědětVymazat
  2. My máme RP přímo v ulici ;) párkrát byli u nás doma, ale vesměs chodíme my tam, aby si P. zvykal na jiné prostředí. Chodíme tam už víc jak rok.

    To ovce je Educational D - Toys.

    OdpovědětVymazat
  3. jinak u toho Logica už pochopil tu první kartu, takže to dává dobře...takže ty dvě chápe, ta třetí už je na něj složitá. Máme to téma - Ve školce.

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj, já myslela RP v jakém městě, jestli to není náhodou Praha. No za úplatek Martin taky některé LPrimo zvládá - ale je hrozně líný přemýšlet! v Paprsku jedl 2 min tyčinku, pak šup rychle přemístil knoflík a za odměnu zas tyčinka, takhle to šlo se všemi 6 knoflíky. A já tam měla nervy v kýblu.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, my jsme z Pardubic ;) ta pražská péče se ale zrovna myslím zaměřuju na děti neslyšící a i s komunikačními problémy. Vím, že sem do Pce jezdila paní z RP k chlapečkovi s těžkou receptivní dysfázkou a učila ho znakovku ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Prima úkoly...To puzzle s ovocem vypadá mooc zajímavě. Je fajn, že ho to baví.

    OdpovědětVymazat
  7. Amelie, on se totiž syn neumí vůbec zabavit sám( je to myslím stejné jako u Beatky od Mak42). On i když si jezdí s autem, tak sdílí pozornost, a musím mu říkat, jak je to auto červený, má 4 kola, stěrače vepředu a vzadu..a kdesi cosi..

    takže já ty úkoly vítám, páč se aspoň zabavíme a děláme něco smysluplnýho, on by mě stejně jinak celej den otravoval..jako večer bývám vyštavená jak citron, páč on opravdu vyžaduje 100% pozornost celý den :(

    OdpovědětVymazat