Daisypath Happy Birthday tickers

neděle 12. prosince 2010

Nepomohla ani plínka :(

Začínám být docela zoufalá, P. od pátku zadržuje čůrání i kakání. Kroutí se i několik hodin, než mu prostě ten močový svěrač povolí. Pak je najednou veselo, pohoda..až do té doby, než se mu zase chce.

Plína nepomáhá, nechce se vyčurat nikam :( drží to i v noci, budí ho to, řev...ale prostě se nevyčůrá...absolutně netuším, co s tím a je to teda hodně náročné :( protože půl dne je protivný, uřvaný, bolí ho to..ale i když mu 10000x řeknu, že to může pustit od plíny, tak nic :((((

11 komentářů:

  1. Ahoj Tess, to mi je moc líto.S kakáním taky máme problémy, pomáhá jedině co 3 dny čtvrt až půl glycerinového čípku (doporučil pediatr, když mu byly 2 roky). Dát čtvrtku a když se do 20 min nevykaká tak dát ještě 1 čtvrtku. Na čůrání hodně zabírá džus,mulťák, pomeranč, ale ty 100% zředěné vodou, ne nějaké ovocné nápoje (20% apod.). Chce se ti po něm častěji čůrat. Vím že se mu chce a má blok, ale chtěla jsem jen zkusit něco poradit. Jinak Martínkovi se vždycky chtělo když vlezl do vany s teplou vodou při koupání, táta podržel nočník, dřív to tam prostě pustil. Předpokládám, že po vyčůrání jsi odměnu zkoušela, nebo něco počůrat - M. se zase odmítá vyčůrat do nečistého, když tam plave papír apod.
    My jsme bez plen přes den asi od 2,5 roku, ale na ven a na spaní jí ještě dlouho měl. Dali jsme ho na nočník nic, řval a odběhl do koutku a počůral se.Později si sedl sám na nočník oblečený, nebo vlezl oblečený do velkého kýble.
    K tomu záchodu, náš Martin pořád viděl tátu čůrat, kluky čůrat venku, i jsme ho posílali stoupnout si k těm klukům ke stromku. A stejně nic. Ikdyž jsem viděla, že se mu chce, sundala jsem mu kalhoty a zkoušela ho dát vyčůrat jako holku, tak řval a nic. Pak se za chvilku venku počůral a ikdyž pak řval, že je mokrý, a půl hodiny jsme museli ještě jít domů, stejně se dál venku bez plíny počůrával. Když byl starší tak sice na otázku "Chceš čůrat" kývl že jo, ale jak jsme se v obchodu dostali na wc nebo venku ke stromku apod. zase řval, nevyčůral se ani když už měl trochu čůrnuto, a dodatečně se pak vyčůral. Teď mu jsou 3roky a 3 měsíce a najednou je ochotný venku a v obchodě na wc čůrat, dokonce párkrát i vestoje jako chlap, ale to musí mít fakt náladu. Teď taky se vždy nevyčůrá, ale dost to vydrží domů, ale to hrozně pospícháme, aby nebyla nehoda. Pleny už nosit nechce.Takže asi na to musí děti vyzrát.
    Ještě máme nehody, když je nemocný, a když nemá čas - hraje si, je zajímavý pořad v TV.
    Tak holky musíme vytrvat.
    Jinak Tess děkuji za popis neurologie, dle naší logopedky nemá foniatr na diagnózu VD kvalifikaci, prý jen neurolog a klin. psycholog, a taky prý je na tuhle diagnózu ještě brzy, protože je u psychologa třeba vyšetření typu "položit modrý čverec na červený kruh" a to takhle staré dítě - zdravé ještě nemumí (teda dle tabulek). No a jak jsi psala na neurologi se nedá VD vždy určit, že výsledek z přístrojů je negativní.

    A s knížkou to určitě zkus, třeba si bude chtít prohlížet obrázky, a ukazovat v ní. Martin nechce číst nebo poslouchat pohádky, říkanky ani omylem, ale rád si prohlíží knížky o autech, mašinkách, třeba 3x denně tu samou.
    Taky blahopřeji k takovému pokroku v mluvení, Martin se po 3. roce taky dost zlepšil, ale spíš spontálněji slova říká než dřív, používá 15-20 slov, nevím jestli ta některá v aktiv. slovníku nevyměnil za těch 5 nových a už je prostě v nejbližší době neuslyším.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Péto, my chodíme ke Krejčířové od 27m a rozhodně po něm nechtěla nic typu: polož modrý čtverec na červený kruh" :D max. ji podával kolečka podle barvy, ale to je asi tak vše. Tvary stačilo jenom vkládat, rozhodně je nemusel znát názvem( i když je umí, tak to po něm nechtěla).

    Ona přesně ví, co je ještě normální a co už ne. My taky nemáme diagnozu, zatím je to stále opožděný vývoj řeči s rysy expresivní dysfázie, na další rediagnostiku jdeme ve 3,5 ;)

    OdpovědětVymazat
  3. u toho podezření na dysfázii bude hlavně zkoumat porozumění řeči, třeba ted jak jsme byli přesně ve 3 letech, tak před něj postavila hrnek, klíče, auto, nůžky a balon...a ptala se ho, z čeho se pije, čím se jezdí, čím se odemyká...pak ukazoval obrázky...ukazoval a podával barevná kolečka, napodoboval tah, stavěl kostky podle předlohy, vkládal tvary, dával panence napít, ukazoval, kdo je v zrcadle atd. Prostě nic náročného, není to vůbec stresující, děti to berou jako hru...

    pak si povídá s tebou, a dítě si hraje podle sebe, má tam hračky ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tess...to mě mrzí, malej sice krom noci plíny už nemá, ale s kakáním má problémy pořád, před týdnem jsme se radovali z prvního hovínka v nočníku a od té doby, to samé jako u vás...prostě blok, nebo nevim. Zadržuje to a když už to pustí do slipů, tak strašně pláče, jakoby mu to bylo líto. Když to ráno neudělá rovnou do plínky, tak je problém. Dnes už třetí den nekakal, tak se tu taky kroutí, ikdyž mu říkám, že to je jedno, ať to pustí do slipů...ach jo :( teď taky nevím, jak na něj...

    OdpovědětVymazat
  5. Míšo, s tím kaděním to má fakt hodně dětí..je to běh na dlouhou trať.. :( ale s tím čůráním jsem to nikdy moc neslyšela, až ted, co nahoře psala Petra...

    mě už jako fakt jebne :(

    OdpovědětVymazat
  6. tak jsem ho dvakrát strčila do vany s tekoucí vodou, a 2x se brutálně vychcandil :P

    OdpovědětVymazat
  7. no to já vím, třeba známých holčička se svýho prvního bobku v nočníku tak polekala, že z toho měla noční můry :D ale jak na to? Tak tomu nechám zase asi volnej průběh, no...jako se vším :D

    OdpovědětVymazat
  8. No vy si teda užíváte :-( Asi to pro jistotu zkonzultuj s doktorkou, ale podle mne tomu budeš muset nechat volný průběh a hlavně zklidnit sama sebe, ať z tebe Peta nevycítí, jak jsi z toho hotová. Možná, že jakmile se uklidníš ty a nebude kolem čurání takové halo, tak se rychle zklidní i malej. Držím palce, je mi jasné, co to je za psycho.

    OdpovědětVymazat
  9. tak před spaním si řekl, že chce do vany a vyčůral se tam dobrovolně...:D tak se modlim, aby to neměl místo záchodu :D

    a pak, ve svém sracím koutku za dveřma vytlačil i bobek..

    no já mám normálně schízu, že se těch plen fakt do tý školky nezbavíme :(

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, jsem ráda že vana zabrala. To je veliký pokrok, že si Péťa říká sám. Já bych ho ještě nějaký týden nechala chodit do vany a pak třeba zkusit párkrát wc. Ale jen když bude 100% v pohodě.
    Martin začal chodit až na wc redukci "píp" - jak tomu říkáme. Je to výrobce OK baby, název Ducka http://www.spuntik.cz/ok-baby-redukce-na-wc-ducka/. My máme průhlednou modrou, líbila se mi i žlutá a zelená, ale to neměli.

    Jinak se školkou bych se ještě kvůli čůrání nenervovala (tak jako já :-)), M. začal na nočník letos v únoru, a začal koncem září chodit do "školičky na nečisto" jen na odpoledne. je to na 4h, no je tam přihlášený na každý všední den, ale týden tam chodí a další týden až dva marodí. Tak to je u všech dětí, vyměňují si místní bakterie apod. Lékaři i učitelky říkají že to je normální.
    No čas od času se tam počůrá,a jiné děti taky, jsou na to připravené, mají náhr. oblečení. Měla jsem hrozný strach že se bude furt počůrávat, ale ku podivu to zvládal 1. týden dobře.
    Počůrá se tak 1 za 2 týdny, tj 1:10, to je dobré skóre, ne? Říkala jsem učitelkám že mu musí říkat, hl. než jdou ven. Prý teď všem dětem říkají než jdou ven a před jídlem. A oni jdou spíš když je to "kolektivní práce" a už si nikdo nehraje. Je to sice neetické, ale jsem ráda že se občas počůrá i nějaké jiné dítě, které prohlásilo že se to stává i dospělým.

    Tak hlavu vzhůru a vydržet! Jinak jsem ráda že Martin není sám kdo má takové problémy v jeho věku, snáším to o něco lépe. To že M. nemluví - děti se ve školce divily ale zvykli si na to, ale jestli jim doma rodiče neřeknou že je mentál apod to nevím, snad to neřekl nikdo před ním.
    Když jsme ho přihlašovali do téhle školky tak jsem se zmínila učitelce že M. moc nechce mluvit(to že nemluví skoro vůbec a hl jen říká eee, to jsem se bála říct).Řekla že to vůbec nevadí, mají s takovými dětmi zkušenosti.
    No už toho snad příště nebudu psát tolik, já to jen nemám komu říct.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Péťo, klidně piš :) je to fajn :)

    tak dneska je bez plen, nepočůrá se..ale jak píšeš, tak místo záchodu používá vanu :P

    jinak P. půjde do školky až do září, do logopedické třídy..mají tam děti i s těžkými dysfáziemi. Je tam max. 10 dětí a jsou na ně 2 učitelky, tak to snad nějak zvládneme...

    OdpovědětVymazat