Daisypath Happy Birthday tickers

úterý 1. února 2011

Povím ti, mami

Dneska jsme konečně zase dělali s Povím ti, mami.
Obsahuje to 40 kartiček, které jsou řazené do 10tématických celků po 4 kartičkách. Cílem je správně sestavit posloupnost děje, mluvící děti podle obrázků děj převypráví. My zatím jenom řadíme - to seřadí P., já mu potom říkám, co na těch obrázcích je- krátký příběh. Baví ho to, a co umí říct, tak na obrázku pojmenuje. Nicméně šikovné maminky, které umí kreslit, nebo které si nějaký příběh postahují z netu a zalaminují, mají výhodu a větší možnosti kombinací. Hra je k dostání bud u Žlababy na webu nebo na Mimibazaru.




Z logica jsme vyzkoušeli dvě karty, které se mi zdály těžké. S klikatou cestou musím pomáhat, co kam nepatří zvládne sám.

Nakonec jsem natočila video, kde děláme s přiřazováním jídla ke zvířátkům. No moc se to nepovedlo, spolupráce prd prd, spíš si ze mě dělal srandu. Ale jde vidět, že už opravdu rozumí naprosto všemu, a jaké má pěkné období vzdoru :D

5 komentářů:

  1. Prosím, co je to "přiřazování jídla zvířátkům"? Má to nějaký název??? Díky za radu.

    OdpovědětVymazat
  2. No název to má, ale francouzský :D Qui mange quoi? :D je to od Ravensburgeru..tak třeba to vyšlo i v češtině ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tys mě doběhla. :-) Tak jinak: Prosím o odkaz, kde to můžu koupit... :-) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Tess, "Povím ti mami" máme taktéž a karty se mi docela líbí. Péťa je opravdu šikovný a je vidět, že rozumí, což je to podstatné. Řeč už se jen postupem času dopiluje. I když si dělal srandu, je vidět, že ho to baví a to je úžasné.

    OdpovědětVymazat
  5. Amelie,tak to ti bohužel neřeknu.My to máme půjčené z Rané péče, a jak je tam ten fracouzský název,tak ani nevím, jak se to jmenuje česky...

    OdpovědětVymazat