Daisypath Happy Birthday tickers

pátek 24. prosince 2010

Štědrý den

Tak poprvé až letos se nám Ježíšek vydařil. Minulé Vánoce P. vůbec nezajímaly. Letos jsem také nic neočekávala a kupodivu se to povedlo :) P. teda nejásal nadšením ve stylu, že by hopsal a já nevím co ještě...ale já zrovna taky nejsem ten typ. My se radujeme uvnitř :D :D :D

Všem začarovaným dětem a jejich rodinám Krásné Vánoce!!!

17 komentářů:

  1. Péťa vypadá moc spokojeně, krásné Vánoce i vám!

    OdpovědětVymazat
  2. Super!!! P. je dobrej, že se chytnul na dárečky :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem z toho měla obavy, naštěstí se ani u nás nevyplnily:-), Péťa má viditelně radost, co ty knížky od 3. let- dala si je nakonec, nebo ne? Kryštof nejprve "ožral" čokoládu ze stromečku (to ještě před Ježíškem) a potom ho zaujaly dárky- takže neustále prohlíží knížku o krtečkovi, skládá puzzle, vkládačky a ujídá neustále cukroví a neùnavně ukazuje na ozdoby na stromečku a maminka pojmenovává... hvězdička..... BTW jak si zvykáš na nekomentování??

    OdpovědětVymazat
  4. Dadli, dala...zrovna ta knížka, jak si jí prohlíží je ta Encyklopedie 3-6 let. On neví, s čím si má hrát dřív, zatím vedou třípatrové garáže s autama :P my tak nějak pak pořádně začneme až po Silvestru něco dělat, ted je doma děda..takže P. je furt s ním, mě vystrkuje z pokoje :P a nic moc konstruktivního nedělaj :P

    No nekomentování, moc mi to nejde zatím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jj už jsem si blíž prohlídla fotky.... moc vám to přeju, tu pohodu, ať si mladej užije iněkoho jinýho, děda je pro hraní lepší parťák, ty buď ráda :-)u nás si kluci vyhrajou sami, tatínek maximálně opraví, já nakrmím;-) Kryštof pendluje mezi pokojíčkem a obývákem, chvilku si hraje s náma, chvilku řádí u kluků- to je ta výhoda větší rodiny:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dadli, no já ti nevim...jakmile není se mnou, tak furt jen ječí, zuří a nevím co :( prostě s dědou se chová otřesně, takže se docela těšim, aby bylo už po svátcích a byli jsme sami doma :(

    OdpovědětVymazat
  7. Jakože s ním není rád? Nebo ječí a křičí protože mu děda nerozumí jako ty? U nás je Kryštof v pohodě právě když je tady plno lidu, scény většinou dělá jen mě, tak nevím, co je lepší :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Dadli, on je s ním hrozně rozcapenej..furt chce jenom nosit a takovýhle věci. A táta taky musí něco dělat, takže mu pak visí na noze a řve :P když s ním jde ven, tak chce 75% cesty nosit, doma od něj chce jenom nosit...

    vybere si 20 jídel a pak nic nejí, vybere si 50 hraček a s ničím si pak nehraje, jenom se vzteká..

    na mě si prostě tohle nedovoluje, sice neříkám, že za celej den ani jednou neřve..ale vcelku to jde v klidu...

    OdpovědětVymazat
  9. No tak to je na dědovi, aby si sjednal pořádek, to je mezi nima ... maximálně dědovi říct, že to chce hranice, asi mu dává víc svobody, než P. unese...

    OdpovědětVymazat
  10. Dadli, no on právě ho furt usměrnuje, takže to je celej den jenom: "nech toho, nedělej to, nesmíš, co děláš "..takže poslouchat to celej den, to je děsný...

    OdpovědětVymazat
  11. S ním prostě dělá bejkárny..třeba ted táta měnil baterky, tak Tygr mu je ukrad a běžel a třísknul s nima na chodbě o zem..a takovýhle věci..

    mně tohle prostě nedělá, když jsme spolu, tak maká jak hodinky a nezlobí. Sice se mu teda musím neustále věnovat, ale nenapadají ho takovýhle kraviny dělat..

    a není to tím, že by mu to děda dovolil..on mu to právě nedovolí, takže je pak celej den jenom řev...přitom ale s ním chce být, a mě vystrkuje..

    OdpovědětVymazat
  12. Tak mu chybí chlap...možná že zlobí právě proto, aby si ho všimnul třeba i v negativním smyslu, aby mu věnoval pozornost, protože pozornost=láska. Naše děti někdy zlobí tak že prahnou po tom aby jsme autoritativně zasáhli, ukázali svoji sílu a převahu, aby opět mohly být dětmi.

    OdpovědětVymazat
  13. No dadli, já ti nevím. Podle mě si ho všímá až až, každý den po práci a o víkendu skoro pořád. To se "běžní" tatínci mnohdy takhle vůbec nevěnují, bud chodí domů v osm, nebo sedí u compu a děcka je nezajímaj.

    Spíš děda ho neumí moc konstruktivně zabavit, což je asi ten problém. Já mu prostě povolím jednu věc, kterou děláme a kterou taky dotáhneme do konce. Dokud to neudělá, tak si prostě s ničím jiným hrát nemůže.

    Děda to takhle neumí, on je prostě "na blbinky", což teda neznamená, že mu vše povolí..ale prostě s ním je P. divokej šíleně.

    Ono je těžký říkat prarodičům, co mají a nemají dělat. Třeba já prostě pevně vyžaduje odpověď ano - ne, i když vím, co chce...děda to nedělá, děda mu to hned dá, aniž by musel verbálně komunikovat..a takových věcí je spousta.

    Jenže tomu se nedá moc zabránit, když spolu bydlíme a žijeme. Něco jiného je to u prarodičů, kteří bydlí jinde a děti je jenom navštěvují.

    OdpovědětVymazat
  14. Když já màm zkušenost, že se děti velice dobře orientují v tom, na koho si co můžou dovolit. Třeba by ti poradila Krejčířová. Možná jenom děda nemá ustálené "rituály" kdy se co dělá, třeba jednou s baterkama blbnul, podruhé už ne a mladej se neorientuje, kdy se blbne a kdy ne.. Jinak je jasný, že soužití generací je vždy náročné a děda chca-nechca supluje tatínka a ta rodičovská a prarodičovská role je prostě jinde

    OdpovědětVymazat
  15. Dadli, no tak to je právě přesně ono..jednou je to sranda, a po druhé už se to nemůže...jenže P. neví proč, pro něj je to furt sranda, že :P

    Já jsem tak jako tak matka-otec, sice naši mi pomáhají finančně, pohlídají večer a tak. Ale nějaká zásadní rozhodnutí atd. stejně dělám sama a musím se rozhodnout jenom já.

    Což teda může být i u rodin, kde sice ten otec fyzicky je, ale tak nějak stejně moc nefunguje, a že jich znám hodně...

    OdpovědětVymazat
  16. Tak v tom případě není chyba v P. ale v dědovi, možná si ani neuvědomuje jak P. mate.. Oni s tím mají chlapi všeobecně problém, chvilku s děckama blbnou, potom nějak to neukočírujou a skončí to slzama, buď skončí moc brzo, nebo moc pozdě. Tyhle problémy jsou i klasických rodinách ,možná zkusit s dědou promluvit, taky mu určitě není hej když P. řve a "neposlouchá"

    OdpovědětVymazat
  17. no a mně už dneska vytekly nervy, a všechny hračky jsem uklidila :P z novýho lega hasičskýho auto už postrádám dvě kostičky atd. Takže utrum :D

    a moc brzo nebo moc pozdě to u nás končí často...fakt je vidět, že máš zkušenosti :)

    OdpovědětVymazat