Daisypath Happy Birthday tickers

středa 16. listopadu 2011

Nemoce, nemoce....

Tak od minulé středy P. nechodí do školky. Má svoji první větší nemoc. Obrovská rýma a kašel. První dny měl horečky. Přítel s ním jel v sobotu na pohotovost, naštěstí průdušky chycené nemá. Jen je obrovsky zahleněný a nastydlý. Takže od pátku až do včera jsme vůbec nic nedělali. P. bylo fakt dost blbě, většinu dne proležel a prospal a včera bylo zas pro změnu blbě mně. Celej den mě šíleně bolelo břicho a bylo mi na blití :( Tak doufám, že do pondělí už bude P. O.K. a pomaže do školky.

Jinak co se týče řeči, P. začal používat přivlastňovací zájmeno "můj", samozřejmě mu je jedno, jakého rodu je to podstatné jméno..takže všechno je "můj", i když je to středního nebo ženského rodu. Bohužel zatím vůbec nechápe, že když použije přivlastnovací zájmeno, nemusí už používat svoje jméno. Takže řekne "Péťa můj" a název té věci, kterou si přivlastňuje.

V poslední době mám trošku depku, ta řeč jde stráááášně pomalu :( Ani ne tak ta aktivní slovní zásoba, ale zejména ta gramatika, když si představim, že on se všechno takhle bude muset učit, než pochopí, jak se ta gramatická pravidla používají atd. Už jsou mu čtyři roky a mluva je příšerná. Nikdo kromě nás mu nerozumí téměř vůbec:( ach jo :(

a jen pro zábavu video :)

2 komentáře:

  1. Přejeme brzké uzdravení a to mluvení se zlepší, neboj, pomalu, ale jistě... Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  2. To mi je naozaj luto, uprimne zelam vela trpezlivosti! Mozno aspon trocha rozveseli pozvanie na super predvianocnu giveaway, kde sa hra o tasku plnu darcekov, zapojit sa mozes tu:
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/2011/11/second-international-giveaway.html

    OdpovědětVymazat